Punjene paprike na malo drugačiji način: Nema mesa, peku se u rerni, a ukus je odličan (RECEPT)

Verujemo da će vam se jako dopasti punjene paprike pripremljene na ovaj način

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ KamranAydinov

Sastojci:

4 veće paprike (crvene, žute, zelene ili narandžaste)
1 šolja kuvane kinoe ili pirinča
1 šolja pasulja iz konzerve
1 šolja seckane sveže spanaća ili blitve
1 veza svežeg peršuna, sitno seckanog
1 manji luk, sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
1 paradajz, sitno seckan
1/2 šolje seckanih pečuraka (opciono)
1/2 šolje rendanog sira (npr. feta, mocarella)
So, biber i druge začine po ukusu

Uputstvo:

Operite paprike, prepolovite ih po dužini i izvadite semenke i unutrašnjost.

U velikoj posudi, pomešajte kuvanu kinou (ili pirinač), pasulj, seckani spanać ili blitvu, seckani peršun, luk, beli luk, paradajz, pečurke (ako koristite, može i bez njih ako niste ljubitelj) i rendani sir.

Začinite smesu solju, biberom i drugim začinima po svom ukusu. Dodajte malo maslinovog ulja i promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C.
Na plehu prekrivenom papirom za pečenje, poređajte paprike prepolovljene stranom prema gore. Pažljivo napunite svaku papriku pripremljenim filom. Lagano pritisnite punjenje da se kompaktno složi.

Prekrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu. Pecite punjene paprike oko 25-30 minuta, a zatim uklonite foliju i pecite još dodatnih 10-15 minuta ili dok paprike ne postanu mekane i blago zapečene.

Izvadite punjene paprike iz rerne i ostavite ih da se malo ohlade pre posluživanja. Poslužite ih sa svežim seckanim peršunom ili drugim začinskim biljem po izboru.

.

 

 

Regenerate

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar