Potresni prizori iz Grčke: Vatra divlja, vernici iznose na rukama ikone iz manastira Svete Petke kod Atine (FOTO)

Naređena je hitna evakuacija svetinje, a građani i vatrogasci su pohitali da spasu ikone i sve što je vredno iz crkve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video

Dramatična je situacija u naselju Aja Paraskevi (Sveta Petka) u Grčkoj kod Atine. Požari koji već više od 24 sata divljaju na ovom području opasno su zapretili kućama i pravoslavnom manastiru Sveta Petka.

Foto: Printscreen/Video

Naređena je hitna evakuacija svetinje, a građani i vatrogasci su pohitali da spasu ikone i sve što je vredno iz crkve, dok vatrogasci razvlače creva i sa krovova manastira pokušavaju da ugase vatru koja se opasno približava zidinama manastira.

Foto: Printscreen/Video

Jak vetar koji duva od jutros na ovom području veoma otežava vatrogascima posao, a građani su odlučni da ne dopuste da svetinja izgori.

Foto: Printscreen/Video

“Stvari su izmakle kontroli. Ima toliko frontova da ne možemo da ih spojimo. Snaga vetra je tako velika”, rekao je savetnik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, iza manastira je osam kuća i vatrogasci i dobrovoljci opštine se bore da ugase požar, ali se vatra ne može obuzdati.

Podsetimo, požari besne na više lokacija širom Grčke, a glavni frontovi gde se vatrogasci bore sa plamenom su, osim oko Atine, na Eviji, Samotraki, Makrakomiju i Rodopima na istoku zemlje. U požarima koji u Grčkoj besne od subote, poginulo je 20 ljudi, a izgorelo je više od 400.000 hektara zemlje.

Foto: Printscreen/Video


Izvor: Objektiv.rs, Blic, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar