Broj poginulih na Havajima porastao na 93: Šteta 5,5 milijardi dolara, Bezos donirao 100 miliona

Bezos donirao 100 miliona dolara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Broj poginulih u šumskim požarima na havajskom ostrvu Maui na Havajima, porastao je na 93, saopštili su lokalni zvaničnici i potvrdili da je reč o najsmrtonosnijem požaru u SAD u više od 100 godna.

Prema prvim procenama, troškovi obnove turističkog naselja Lahain procenjeni su na oko 5,5 milijardi dolara, navodi se u izveštaju Federalne agencije za vanredne situacije (FEMA).

Spasilački timovi sa obučenim psima tragaju za neotkrivenim žrtvama u ruševinama izgorelih naselja, prenosi Rojters.

Vatrena stihija je uništila ili oštetila 2.200 objekata, a sprženo je više od 2.100 hektara zemljišta, predočio je guverner Džoš Grin na konferenciji za novinare u subotu, rekavši da će, po svemu sudeći, broj žrtava nastaviti da se povećava.

Zvaničnici službi za vanredne situacije su obećali da će ispitati sistem uzbunjivanja i obaveštavanja nakon što su neki ostrvljani postavili pitanje da li se moglo učiniti više da se ljudi upozore na požar pre nego što je vatrena stihija stigla do njihovog kućnog praga.

Američki milijarder Džef Bezos i njegova verenica Loren Sančez, obećali su da će donirati 100 miliona dolara havajskom ostrvu Maui pogođenom teškim požarima.

„Mislimo na sve porodice koje su toliko izgubile i zajednicu koja je ostala devastirana“, rekli su Bezos (59) i Sančez (53) u zajedničkoj izjavi na Instagramu.

Izvršni direktor Amazona saopštio je da je sa Sančez osnovao fond za Maui, kako bi pomogao da se ostrvo „vrati na noge tokom narednih godina”, prenosi Pejdž siks.

Bezos i Sančez su u zajedničkoj izjavi rekli da su „slomljenog srca“ zbog razaranja.

Nekoliko poznatih ličnosti u komentarima je čestitao paru na velikodušnosti, među njima i pevačica Kejti Peri i dizajnerka Rejčel Zoi.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar