Preselo im udruživanje: Apple i Amazon DRASTIČNO KAŽNJENI

Tehnološki giganti su ograničili kapacitet trećih strana da reklamiraju Epl proizvode na Amazonu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Amazon i Epl (Apple) kažnjeni su danas sa ukupno 194 miliona evra, jer su se udružili da bi izbacili konkurente favorizujući prodaju Epl proizvoda direktno od onlajn maloprodajnog giganta, javlja Asošiejted pres, pozivajući se na saopštenje španske antimonopolske agencije.

Dve kompanije su 2018. godine postigle sporazume koji ograničavaju slobodnu konkurenciju prodavaca trećih strana koji prodaju Epl robu preko Amazonove platforme za manje prodavce, prema španskoj Nacionalnoj komisiji za tržišta i konkurenciju, koja nadgleda španska tržišta zbog kršenja antimonopolskih propisa.

Tehnološki giganti su ograničili kapacitet trećih strana da reklamiraju Epl proizvode na Amazonu, ocenili su španski regulatori.

Osim toga, kompanije su optužene da su postigle dogovor koji je ograničio mogućnost Amazona da usmeri oglašavanje ka kupcima Epl proizvoda ili im ponudi proizvode konkurentskih proizvođača elektronike. Epl je kažnjen sa 143,6 miliona evra, dok je Amazon dobio kaznu od 50,5 miliona evra.Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar