STIGLA I POTVRDA: Turnir Novaka Đokovića se seli u Rumuniju

Turnir koji je u protekle tri godine privlačio veliki broj teniskih imena više se neće održavati u Srbiji bar ne naredne godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen/youtube

Kao što je Novak Đoković ranije najavio Srbija open neće više imati licencu za održavanje u Beogradu, ili kao što je bio slučaj ove godine u Banjaluci, već se turnir seli u Rumuniju. Informaciju je potvrdio organizator turnira Jon Cirijak.

Turnir koji je u protekle tri godine privlačio veliki broj teniskih imena, a koji je osvajao i Novak Đoković više se neće održavati u Srbiji bar ne naredne godine zbog isteka licence.

Turnir 250 serije najpre se igrao u Budimpešti kada je izbila pandemija zbog korona virusa. Rumunski teniski menadžer stupio je tada u kontakt sa Đokovićem i odlučio je da iznajmi licencu.

Srbija open održavao se dve godine u Beogradu, pored Novaka šampionski trofej podigao je i Andrej Rubljov, a potom je odlučeno da se ove godine igra u Banjaluci gde je to trofeja došao srpski teniser Dušan Lajović.

Već tada Novak je najavio da se sledeće godine turnir verovatno neće igrati u Beogradu i Banjaluci, ali da će on sa svojom porodicom raditi na tome da u narednom periodu ponovo vrati turnir.

Srbija open prvi put je bio održan 2009. godine, a u prethodne tri godine od ATP organizacije turnir je dobijao visoke ocene.

“Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt”, objavio je Jan Cirijak, organizator turnira inače bivši teniser.Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar