ZBOG JEDNE FOTOGRAFIJE USIJAO SE TVITER: Deklaracija na jagodama izazvala burne reakcije (FOTO)

Ispod objavljene fotografije pojavilo se mnogo komentara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Hier und jetzt endet leider meine Reise auf Pixabay aber

Neretko možemo da čujemo komentare za osobe koje se nalaze u zatvoru da žive na račun države, ali fotografija objavljena na tviteru govori da i nije baš tako.

Naime, u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Smederevu nalazi se poljoprivredno gazdinstvo, koje održavaju i obrađuju upravo zatvorenici.

Da zaista rade najbolje govori pomenuta fotografija na kojoj se nalazi pakovanje jagoda, a na kojima piše proizvođač – “Zatvor Smederevo”.

Ispod objavljene fotografije pojavilo se mnogo komentara. Jedni su pohvalili rad zatvorenika, dok su drugi rekli da nikad ne bi kupili jagode od “takvih ljudi”.

Takođe, u OZ Smederevo se gaje jabuke, šljive i jagode. Na skoro dva hektara ekonomije osuđenici gaje jabuke (oko 3.000 stabala) i šljive, dok se na iznajmljenoj površini od 0,8 hektara nalaze zasadi jagoda na foliji. Jabuke i jagode se čuvaju u novoizgrađenoj hladnjači, kapaciteta 100 tona robe, a tu su i dve komore za povrće, kapaciteta od po osam tona. Višak voća sa ovih plantaža plasira se na domaće i rusko tržište preko registrovanih veleprodajnih kuća u Srbiji.

Zatvorenici koji imaju posao – imaju radno vreme, popodnevni odmor, teretanu, tako da je boravak tamo neka vrsta nagrade i privilegije. Imaju i platu, godišnji odmor i nagradne vikende.

– U svim većim zavodima, radno je angažovano više od 50 odsto osuđenih lica – rekli su svojevremo u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

– Rad je isključivo na dobrovoljnoj osnovi i osuđenici za to dobijaju naknadu, (platu) u skladu sa Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar