DIRLJIVO: Posle 80 godina dobila razglednicu od oca koji je odveden u nemački logor

Formalni čin uručenja davno poslate razglednice obavljen je u zgradi opštine Marano Vićentino u prisustvu gradonačelnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Italijanka Madalene Silvestri tačno posle 80 godina dobila je razglednicu koju je njen otac Domeniko, u to vreme interniran u radni logor u Nemačkoj, poslao 1943. svojoj supruzi Terezi Zaltron.

Sada je ta razglednica u rukama ćerke para, Madalene, rođene 1941. godine i koja još uvek živi u Marano Visentinu, gradu u provinciji Berići, prenosi agencija Ansa.

Kada je Domeniko koji je radio kao radnik u livnici, interniran 1943. godine, njegova ćerka je imala samo dve godine, a on je mogao ponovo da je zagrli 1945. godine, kada se vratio u domovinu nakon što je rat završen.

Razglednicu je pronašao Enriko Dolgan, veliki zaljubljenik u istoriju, koji ju je kupio od kolekcionara suvenira i predmeta iz tog perioda, a kada ju je pročitao, krenuo je u potragu dok nije našao Silvestrijevu ćerku, koja još uvek živi u staroj porodičnoj kući.

Formalni čin uručenja davno poslate razglednice obavljen je u zgradi opštine Marano Vićentino u prisustvu gradonačelnika.

Razglednica je uručena Madaleni Silvestri koja je bila u pratnji njenih ćerki i unuka.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar