Ovo je 7 najomraženijih brendova u Americi: Prednjače oni koji su nam dobro poznati

Ovih sedam brendova ima najgoru reputaciju u Americi, prema anketi: Trampova organizacija, FTX, FOX Corporation, Tviter, Meta, Spirit Airlines, TikTok

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Pexels

Tviter, Meta i TikTok su tri najveća svetska giganta među društvenim mrežama. Oni su takođe tri brenda sa najgorom reputacijom u SAD, prema nedavno objavljenoj Axios Harris Poll 100 rang listi reputacije za 2023. godinu.

Milioni mesečnih aktivnih korisnika širom zemlje nisu pomogli kompanijama da se ove godine ne nađu na ovoj listi za koju je od 16.000 Amerikanaca traženo da oceni 100 kompanija koje su smatrali “najvidljivijim” u devet kategorija reputacije, piše CNBC.

I Meta i Tviter su postigli loše rezultate u kategorijama “kultura” i “etika”. Svako preduzeće se nedavno suočilo sa javnom reakcijom nakon otpuštanja hiljada radnika preko mejlova, samo jedna u nizu eskalirajućih drama na Tviteru, za koju Fideliti procenjuje da sada vredi jednu trećinu od 44 milijarde dolara koje je Ilon Mask platio za to u oktobru 2022.

TikTok je bio lošiji u pogledu “državljanstva” i “karaktera”, usred sve veće zabrinutosti američkih zakonodavaca zbog potencijalnog uticaja kineske savezne vlade na platformu.

Oni trenutno nisu jedini brendovi sa niskim rejtingom. Ovih sedam brendova ima najgoru reputaciju u Americi, prema anketi: Trampova organizacija, FTX, FOX Corporation, Tviter, Meta, Spirit Airlines, TikTok.

Amerikanci su Trampovu organizaciju nazvali kompanijom sa najgorom percepcijom javnosti u zemlji. To je jedino preduzeće na listi sa “veoma lošim” ukupnim rezultatom, najnižim mogućim nivoom. Trampova organizacija je dobila posebno niske ocene u kategorijama “karakter”, “poverenje” i “etika”. Rangiranje je objavljeno samo nekoliko dana pre nego što je bivši predsednik Donald Tramp, koji je decenijama vodio Trampovu organizaciju, optužen za 34 krivična dela falsifikovanja poslovnih zapisa uoči predsedničkih izbora 2016. godine.

Sada bankrotirana berza kriptovaluta FTX ima drugu najgoru reputaciju među Amerikancima, nakon njenog kolapsa u novembru 2022. godine. Saga se produbila nakon što je CNBC objavio da je bivši izvršni direktor FTX-a Sem Bankman-Fried trgovao sredstvima sa računa klijenata bez dozvole, što je rezultiralo tužbom.

FOX Corporation je dospela na listu uoči namirenja tužbe za klevetu u kompaniji Dominion Voting Sistems za 785 miliona dolara prošlog meseca. Medijska kompanija je tužena zbog objavljivanja lažne tvrdnje da su glasačke mašine nameštale izbore 2020. godine.

Brirish Petroleum i Bitcoin su propustili da se nađu u top sedam, ali su ipak zaradili “loše” ocene. BP-ovo izlivanje nafte u Meksičkom zalivu donelo joj je titulu “Najgore kompanije u Americi” 2011. godine. Dvanaest godina kasnije, čini se da britanski naftni i gasni gigant još uvek ima dug put da izgradi poverenje u javnosti, postižući posebno niske ocene u kategorijama “građanstva” i “etike”.

Druge značajne kompanije na listi uključuju modne kompanije Balenciaga i Shein, koje su se pojavile na 10. i 16. mestu.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar