Pripadnik Narodnih patrola osuđen na 15 dana zatvora zbog šamaranja američkog državljanina (VIDEO)

Podnete su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Yotube

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Stari grad doveli su u službene prostorije dvadesetdvogodišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je sinoć, na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine zadao više udaraca američkom državljaninu koji je, kako se sumnja, prethodno provocirao građane koji su se tu nalazili.

Nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, protiv dvadesetdvogodišnjeg muškarca i državljanina SAD, koji neprijavljeno boravi u Srbiji, podnete su prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira. Takođe, protiv američkog državljanina podneta je i prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Odlukom Prekršajnog suda u Beogradu, američkom državljaninu određen je zatvor u trajanju od 30 dana, a dvadesetdvogodišnji muškarac osuđen je na 15 dana zatvora u koji je odmah sproveden.

“Narodne patrole” došle do bine, grupa ekstremista napala stranca

Kako je sinoć izveštavao reporter “Blica” sa lica mesta, na početku nije bilo primetno veliko prisustvo desničarskih ili nacionalističkih pokreta na protestu “Srbija protiv nasilja”. Okupili su se u Pionirskom parku, gde su istakli glavni transparent “Stop nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji”, kao i transparente “Okupirano”, “Bez NATO”, “Bez SZO” (Svetska zdravstvena organizacija). Rekli su da neće držati govore, ali da će se priključiti šetnji.

Posle završetka govora oko 19.20 sati, međutim, ispred parlamenta su primećeni pripadnici takozvanih “Narodnih patrola”, na čelu sa Damjanom Kneževićem. Neki od njih su došli do bine.

Nešto pre 20 sati, na tada već skoro raščišćenom platou ispred Skupštine došlo je do incidenta kada je jedna grupa “Narodnih patrola” napala stranca koji je govorio engleski jezik i tukla ga.
Reagovalo je obezbeđenje protesta i incident je suzbijen.

Stranac je prema svedočenjima bio pripit i provocirao je pripadnike “Narodnih patrola” koji su mu udarili nekoliko šamara pre nego što ga je odvela policija. Navodno se radilo o članovima ove ekstremističke grupe Damjanu Kneževiću i Iliji Vuksanoviću.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar