Započnite dan ukusnom ribljom paštetom: Sve prednosti domaćeg recepta

Za domaću riblju paštetu ne treba ni puno materijala ni puno vremena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Ponekad nam dosade svi ti namazi za doručak ili večeru, pa ukućane želite da obradujete domaćom ribljom paštetom.

Riba je inače zdrava, a za domaću riblju paštetu ne treba ni puno materijala ni puno vremena, a veoma je ukusna…

Kod ovakve domaće riblje paštete dobra stvar je što možete po želji dodati ili oduzeti neki sastojak koji ne volite ili u tom momentu nemate. Jedino bez čega zaista ne možete je jedna dobra seckalica ili multipraktik aparat, a ako nemate može da vam posluži i mikser (štapni ili ručni).

Sastojci za paštetu:
1,5 – 2 kg dunavske bele ribe
1 kašičica belog luka u praahu
1 kašičica peršuna
1 kašičica bosiljka
1 kašičica aleve paprike
1 limun
1/2 kesice limuntusa
3-4 lovorovog lista
1,5 – 2 dl ulja
1-2 manje ljute papričice

Priprema
Sve sastojke koliko je to moguće utrljati u ribu. Uz parčiće riba napraviti rezove, da bi lakše upila začine. Ribu porđati u vatrostalnu posudu, preliti uljem, pa stavidi alu-foliju, izbušiti foliju na nekoliko mesta. Rernu zagrejati na 180-200 C. Staviti ribu i peći 4-5 h. Po završetku ribu samleti, da dobijete paštetu, ako želite možete je ostaviti tako, pa koristiti ko sardinu, prenosi sajt Recepti.
Ko voli ribu sigurno ce uživati. Prijatno!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar