Srpkinja dan pre ubistva izašla sa PSIHIJATRIJE: Emilija i Lazar bili poznati po nasilnom ponašanju

Kako policija navodi, dečko koji je navodno izvršio ovo svirepo ubistvo je vrlo brzo izjavio da se kaje, kao i da su tu raspravu mogli mnogo lakše da reše.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Osumnjičenom Lazaru T. (20) za ubistvo svoje partnerke Emilije M. (27), državljanke Srbije, u Mariboru, preti kazna do 15 godina zatvora.

Kako je u saopštenju za medije rekao Darko Nerat, načelnik Odeljenja za opšti kriminal Policijske uprave Maribor, prilikom obdukcije preminule devojke utvrđeni su očigledni znaci davljenja i teške povrede glave.

– Povodom vremena smrti, patolog je dao mišljenje da je nastupila u petak 26. maja u večernjim satima, a policija je podnela krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg počinioca zbog sumnje da je izvršio ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvor- rekao je Nerat, a prenele su Slovenske Novice.

Lazar T., državljanin Slovenije, izvršio je ubistvo svoje partnerke nakon burne svađe koju su imali u četvrtak, nakon čega su komšije čule Emilijine vriske i zapomaganje, pa su hteli da pozovu policiju, međutim, kako je to vrlo brzo utihnulo, delovalo je kao da se situacija smrila, odustali su od toga.

Prema saznjanjima slovenačkih medija, osumnjičeni je to veče pretukao svoju partnerku, a onda je rukama davio sve dok nije preminula.

Nakon toga, on je boravio u tom stanu i spavao pored ubijene partnerke naredna dva dana, dok njena sestra i dečko nisu došli do stana sa policijom gde su zatekli jeziv prizor.

Kako policija navodi, dečko koji je izvršio ovo svirepo ubistvo je vrlo brzo izjavio da se kaje, kao i da su tu raspravu mogli mnogo lakše da reše.

Od ranije poznati policiji

Nastradala devojka i njen partner su policiji već bili od ranije poznati po nasilnom ponašanju.

Lazar je navodno otišao od kuće sa 16 godina, kada je počeo da koristi zabranjene droge i napustio je školu.

Kada su mu kod kuće savetovali da nađe posao, on se uhvatio u koštac sa majkom, prilikom čega ju je napao i naneo joj lakšu povredu. Tada mu je izrečena zabrana prilaska majci.

Prošlog leta, mariborska policija izdala mu je platni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira, kada je udario francuskog državljanina, a policija ga je četiri puta uhvatila sa marihuanom.

Sa druge strane, Emilija je bila prijavljivana policiji od strane svoje porodice, jer je bila nasilna prema njima. U martu ove godine policija ju je optužila za nasilje nad majkom i sestrom, a izrečena joj je i zabrana prilaska.

Pet puta joj je suđeno za narušavanje javnog reda i mira sa elementima nasilja, u dva slučaja je zbog svojih postupaka završila na zatvorenom odeljenju psihijatrijske klinike.

Dan pre ubistva puštena iz bolnice

Emilija se, kako se navodi, sa sestrom i majkom preselila iz Srbije u Sloveniju 2018. godine.

Nesrećna devojka je imala određene psihičke probleme, zbog čega je tri puta bila hospitalizovana na zatvorenom odeljenju psihijatrijske bolnice u Sloveniji.

Ovog meseca, otpuštena je iz bolnice, a kako prenose mediji, to se desilo samo dan pre tragičnog događaja.

Za nju i Lazara T., koji ju je posetio u bolnici, priča se da su bili par oko pola godine.

Najverovatnije je da je tragičnom događaju doprinela nasilnička priroda i žrtve i izvršioca, a policajci su uvereni da je Lazar T. krivično delo izvršio namerno.

– On je ispričao da se sve deslo u samoodbrani, da je ona njega napala i počela da ga tuče, te da se on samo branio – navode izvori.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar