Lenja pita BEZ BRAŠNA: Zdravija je od klasične, a uz to je i POSNA i lako se pravi (RECEPT)

U ovom receptu, umesto višanja, ako više volite, možete koristiti i jagode, maline ili šumsko voće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@umetnost.kuvanja

Lenja pita se pravi u raznim varijantama, a sve popularniji su moderni i zdraviji recepti u kojima se ne koristi brašno.

U ovom receptu, umesto višanja, ako više volite, možete koristiti i jagode, maline ili šumsko voće.

Osim što ne sadrži brašno, ova verzija zdrave lenje pita ne sadrži ni namirnice životinjskog porekla, tako da je možete praviti i konzumirati i u danima kada postite.

Za lenju pitu bez brašna biće vam potrebni sledeći sastojci:

Testo:

155 g ovsenih pahuljica
100 g mlevenih badema
4 kašike smeđeg šećera
jedna kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
100 g otopljenog kokosovog ulja
jedna kašika rendane limunove kore

Fil:

300 g oceđenih višanja
jedna kašika limunovog soka
jedna kašičica rendane limunove kore
dve pune kašike smeđeg šećera
dve pune kašike gustina
prstohvat soli

Priprema:

Pomešati sve sastojke za testo, oko dve trećine mase utisnuti u kalup 18×18 obložen papirom za pečenje.

Pomešati sve sastojke za fil i rasporediti po kori. Ravnomerno posuti ostatkom smese sa ovsenim pahuljicama.

Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 35 do 40 minuta. Sačekati da se sasvim ohladi, pa ga tek onda iseći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saška Smiljanić (@umetnost.kuvanja)

Izvor: Objektiv.rs, Instagram

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!