Pomahnitali učenik iz Bečmena pretio da će SVE POBITI! Direktor: Sedeću pored njega dok ne završi godinu

Razrednoj je rekao da će joj "lično on presuditi"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Taken

Petnaestogodišnjak koji ide u OŠ “Dušan Vukasović Diogen” napravio je pometnju školi kada je izneo pretnje da će pobiti sve. Po pozivu, reagovala je i policija.
Učenik OŠ “Dušan Vukasović Diogen” u Bečmenu u četvrtak je pravio nered u toj školi preteći zaposlenima “da će sve pobiti”. Incidentu je prethodila tuča s vršnjakom, nakon čega je besno došao u školu, i to u školsku kuhinju, gde su bili nastavnica, razredni starešina i pedagog.

Počeo je da viče, da preti da će prebiti dečaka s kojim se sukobio, pa onda pobiti sve!

Tamo je udario pesnicom u orman i prevrnuo sto. Razrednoj je rekao da će joj “lično on presuditi”. Da se incident dogodio i da je reagovala i policija, potvrdio je Duško Nedeljković, direktor škole.

– U trenutku kada je dečak pravio haos u prostoriji je bilo nastavno osoblje, oni su odmah zvali policiju. Niko od učenika nije bio ugrožen. Dečak je onda otišao kući, tamo ga je zatekla i policija. Mi smo o svemu odmah obavestili i Ministarstvo prosvete, ali i Centar za socijalni rad – rekao je Nedeljković.

Policija je sačekala da se pojavi majka deteta, a potom su ga odveli da ga saslušaju zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Kako saznajemo, pošto je delovao dezorijentisano, pozvana je i ekipa Hitne pomoći. Direktor škole kaže da je dečak ranije pravio probleme, ali da nikada nije bio agresivan.

– Učenik je imao jedinicu iz vladanja. Ometao je nastavu, igrao igrice, nekulturno odgovarao nastavnicima, imao veliki broj neopravdanih. Ranije smo već prijavljivali to Centru za socijalni rad, majku prijavili sudiji za prekršaje zbog detetovog nedolaženja u školu, s njim smo radili vaspitni rad koji je on izbegavao. Njemu je ostalo još malo da završi osmi razred, ako bude dolazio na nastavu od ponedeljka, sedeću lično na nastavi s njim – rekao je Nedeljković.



Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. Uvaženi direktore, nije vam palo na pamet da je dripac drogiran pa da uradite test na droge? Kakvo bre sedenje sa njim do kraja školske godine i cinculiranje? Izbacite bitangu iz škole pa neka ide da čuva svinje i ovce na salašima, za bolje očigledno nije. Dosta više tih neoliberalnih pristupa i nebuloza o "zaštiti prava dece", zbog desetak takvih raspuštenih bitangi stradaju desetine pa i stotine dobre dece.

    Odgovori

Ostavite komentar