Sve više korisnika Android telefona prelazi na iPhone: Razloga je mnogo, a ovo su ključni

Najnoviji podaci pokazuju da korisnici definitivno menjanju navike u korist iPhone-a

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / Hussain Badshah

Prema najnovijem izveštaju koji je objavio Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), tokom proteklih 12 meseci zabeležen je najveći prelazak korisnika sa Androida na Apple u zadnjih pet godina.

Kako podaci govore, 15 odsto kupaca iPhonea navelo je da je na njega prešlo nakon korištenja Android uređaja. Poznati portal TechRadar navodi pet mogućih razloga za ovakve odluku korisnika Android uređaja.

1. Duža softverska podrška

TechRadar navodi da je besprekorna softverska podrška za iPhone jedna od glavnih prednosti u odnosu na Android uređaje. Apple obično daje softversku podršku za iPhone pet ili šest godina, a sva ažuriranja su redovna. Android telefoni nemaju tako dugoročnu podršku, iako Samsung u poslednje vreme napreduje po tom pitanju.

2. iPhone nudi bolju vrednost 

iPhon uređaji su definitivno pametnije ulaganje za one koji stalno menjaju telefone, jer dugo zadržavaju pristojnu cijenu. Sa druge strane, vrednost Android telefona drastično opada tokom vremena korišćenja.

3. iPhone nudi iMessage

Iz TechRadara navode da iMessage nije samo jednostavna razmena poruka, već sadrži više dobrih opcija.

4. iPhone je popularniji među mladima

Ovo je zaista neoboriva činjenica, a nedavno je jedno istraživanje ukazalo na apsolutnu dominaciju iPhonea među mladima.

5. iPhone ima bolji izbor aplikacija

Ovde se ne misli na broj aplikacija, već na njihov kvalitet. Dva su razloga za to. Prvi je to što programeri aplikacija obično zarađuju više novca putem iOS-a, pa daju prioritet App Store-u u odnosu na Play Store. Drugi je što App Store nudi veći izbor profesionalnih aplikacija za kreativnost.



Izvor: Objektiv.rs, Tech Radar

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar