“Rad od kuće je BUDALAŠTINA”: Ilon Mask izjavom NALJUTIO svet, a onda je otišao i korak dalje

Mask je u intervjuu za televiziju CNBC kritikovao šefove kompanija koji su posle glavnog talasa pandemije koronavirusom dozvolili svojim radnicima da i dalje rade od kuće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Izvršni direktor kompanije Tesla i jedan od najbogatijih ljudi na svetu Ilon Mask izjavio je da je rad od kuće “budalaština” te da su tehnološki radnici Silicijumske doline “laptop klasa koja živi u la-la zemlji”.

Mask je u intervjuu za televiziju CNBC kritikovao šefove kompanija koji su posle glavnog talasa pandemije koronavirusom dozvolili svojim radnicima da i dalje rade od kuće.

“Rad u kancelariji povećava produktivnost. Zaposleni koji odbijaju da se vrate na posao posle pandemije moraju da se spuste na zemlju. Rad od kuće je budalaština. Cela priča o radu od kuće ne pije vodu više. Postoje izuzeci naravno, ali ceo pojam rada od kuće je pomalo kao citat Marije Antoanete ‘Neka jedu kolače’”, dodao je Mask.

Tematika kao da je dodatno razljutila Maska koji je potom nastavio da argumentuje svoj stav.

“Rad od kuće je moralno pogrešan. Radićete od kuće i nateraćete sve ostale koji su napravili vaš automobil da dođu na posao u fabriku? Nateraćete ljude koji vam dostavljaju hranu da mogu da rade od kuće? Zanatlije, trgovci, vodoinstalateri, da od kuće popravljaju tvoju kuću? Oni realno ne mogu svoj posao da obavljaju od kuće, a ti smeš? To nije u redu”, rekao je Mask.

Ilon Mask iziritiran je činjenicom da su se radnici u Silicijumskoj dolini pobunili kada im je rečeno da je pandemija gotova i da moraju da dolaze na posao.

CNBC je pred intervju sa Maskom istakao kako je produktivnost u nekim kompanijama oslabila, a očekivanja investirora su rasla. Kompanije Amazon i Salesforce su recimo zahtevali da se radnici odmah vrate na posao.

Što se Maska tiče, on je još u novembru prošle godine poslao i-mejl svim radnicima koje je obavestio da neće moći više da rade od kuće, te da se od svih očekuje rad od 40 sati nedeljno – na poslu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar