Oglasio se Lajčak iz Brisela: Dijalog se nastavlja, razgovarano o implementaciji Sporazuma

Danas je u Briselu održana nova runda dijaloga na tehničkom nivou

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je nova runda dijaloga sa glavnim pregovaračima Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem bila fokusirana na implementaciju postignutih sporazuma, kao i da će se razgovori nastaviti.

“Razgovarali smo o daljem putu implementacije Sporazuma od 27. februara i imali smo za cilj da razjasnimo otvorena pitanja. Diskusije će se nastaviti”, napisao je Lajčak na Tviteru.

Podsetimo, danas je održana nova runda dijaloga na tehničkom nivou, koja je trebalo da bude fokusirana na implementaciju Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i Aneksa iz Ohrida, ali je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio posle sastanka da je situacija teška kada je reč o dijalogu, kao i da je ponašanje glavnog pregovarača Prištine Besnika Bisljimija bilo skandalozno.

Posle sastanka se oglasio i Bisljimi koji je takođe ocenio da sastanak nije doneo rezultate, navodeći da “srpsku stranu interesuje isključivo formiranje Zajednice srpskih opština”.

Pre trilateralnog sastanka Petkovića i Bisljimija sa Lajčakom, specijalni izaslanik EU održao je odvojene sastanke sa dvojicom pregovarača.

Ovo je bio prvi sastanak glavnih pregovarača nakon sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vućića u Briselu 2. maja.

Na tom sastanku, usvojena je zajednička Deklaracija o nestalim osobama, a srpski Upravljački tim predstavio je prvi nacrt statuta Zajednice srpskih opština.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar