Za prave gurmane: Goveđi biftek u sosu od maslina (RECEPT)

Jedan dodatak čini jelo puno zanimljivijim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Recept namenjen ljubiteljima mesa, ali uz dodatak koji jelo čini puno zanimljivijim.

Goveđi biftek je najsočniji i najmekši deo goveđeg mesa, jede se obično naglo pečen na žaru ili u tiganju sa prilogom po želji ili samo salatom. Sos od maslina, međutim, od ove vrste mesa pravi potpuno novi doživljaj.

Sastojci:

900 g goveđeg bifteka
50 g crnih maslina
3 čena belog luka
pola veze peršuna
3 paradajza
3 paprike
2 tikvice
60 g šampinjona
1/2 kašike balsamičnog sirćeta
1 dl belog vina
maslinovo ulje
so i biber

Priprema:

Meso posolimo i pobiberimo sa jedne i druge strane. Zagrejani tiganj zalijemo maslinovim uljem i stavimo meso u tiganj. Kada file dobije koru okrenemo ga na drugu stranu i pečemo dalje.

Biftek zajedno sa sokom koji je pustilo meso vadimo nakratko na stranu.

Uzmemo beli luk i peršun i sitno naseckamo. Na ulje od pečenja dodajemo beli luk, peršun, belo vino i stavimo na stranu (da ne izgori) dok ne isečemo paradajz na kockice.

Tiganj vraćamo na vatru i dodajemo paradajz. Dodajemo masline, dinstamo 1-2 minute i vraćamo meso i sok koje je meso pustilo u tiganj.

Na drugom tiganju ispržimo luk izrezan na rebra na maslinovom ulju, dodamo crvenu papriku i šampinjone, zalijemo balsamik sirćetom i dodamo tikvice izrezane na štapiće.

Oba tiganja tu i tamo zalivamo sa malo vode da se jelo ne prepeče. Kada tečnost ispari serviramo povrće na tanjir, a povrh njega položimo file. Sve zajedno prelijemo sosom od maslina.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!