Radi se 15 sati svaki dan : Srbin koji je okretao milijarde na Volstritu otkrio šta je NAJVAŽNIJE za CV

Đukanović je akcentovao sport kao veoma povoljnu stvar u karijeri

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Vladimir Đukanović, Srbin koji je u ranoj mladosti napustio domovinu i zahvaljujući sportskoj stipendiji otišao u Ameriku, za samo nekoliko godina uspeo je da ostvari “američki san” iako to nije bio njegov cilj.

Najveći deo svoje karijere proveo je u JP Morganu. Radeći na Volstritu, jednom od najmoćnijih finansijskih grupa u SAD i svetu, rame uz rame sa najvećim svetskim bankarima, svakodnevno je kroz ruke obrtao milione.

Đukanović je akcentovao sport kao veoma povoljnu stvar u karijeri:

– Sport je izuzetno bitan po meni, jer stvara disciplinu i kanališe višak agresije koji je i dalje prisutan kod nas muškaraca. Nebitno na kom nivou igrate sport, da li je to rekreativno, za koledž ili profesionalno. Izuzetno je dobar za karijeru kasnije. Amerikanci čitaju CV odozgo, dakle prvo pogledaju šta si radio van škole, pa tek onda idu na ocene jer pretpostavljaju da su one odlične. Tako da, kada vide da si sportista onda imaju pretpostavku o radnim navikama.

Potom se osvrnuo na radnu etiku u Americi:

– Radi se mnogo, oni su poznati po produktivnosti. Visoka produktivnost obično znači da se mnogo radi. U toj industriji se dolazi na posao izuzetno rano, nema bolesti, nema bolovanja, to nije ni opcija. Ostaje se dosta kasno. Potom se izlazi sa klijentima i tako sedam dana u nedelji, tako je bar na početku karijere, odnosno u prvih 5-6 godina. Izuzetno je zahtevno, zato i biraju sportiste, jer treba sve to fizički izdržati. Ti moraš da izdržiš na nivou tih 15 sati i tako par godina.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar