Dok uživamo u prazničnim danima, tragamo za receptima zbog čije pripreme nećemo morati da provedemo sate i sate u kuhinji. I evo, donosimo vam jedan, koji ne samo da se brzo i lako sprema, već mu je i ukusu fantastičan, lagan i potpuno kremast.
Proverite spisak potrebnih namirnica i bacite se na pravljenje.
Sastojci:
Potrebno je za keks smesu
200 g mlevenog keksa
100 g putera
40 ml mleka
Puding smesa
1/2 l mleka
1 pudning od vanile
60 g šećera
1 kesica vanil šećera
20 g mekog putera
2 kašike griza
30 g bele čokolade
Za preko
1/2 kg jagoda
1 kesica crvenog preliva
Priprema
1. Pripremiti kalup 24 cm. Puter istopiti, pa ga pomešati sa mlevenim keksom, dodati i mleko, pa sve dobro izmešati. Staviti u kalup i poravnati. Zatim odmah skuvati puding smesu.
2. Mleko pomešati sa puding prahom, šećerom, vanilom, grizom, puterom i belom čokoladom, pa staviti da se kuva uz neprestano mešanje sa žicom. Kad se zgusne, skloniti sa vatre i preliti preko keks smese u kalupu.
3. Preko pudinga rasporediti sveže seckane jagode, a na kraju odozgo preliti crvenim prelivom koji se priprema po uputstvu sa kesice. Umesto crvenog preliva, može se preliti želatinom, a može se servirati i bez ikakvog preliva.
Na kraju staviti u frižider i nakon par sati, dok se malo stegne kolač, uživati u savršenom ukusu. Prijatno!
Komentari (0)