Talasi Dunava: Kinezi napravili POZORIŠNU PREDSTAVU o prijateljstvu sa Srbijom, u glavnoj ulozi Železara

Predstava zasnovana na istinitom događaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Da je prijateljstvo između Srbije i Kine na najvišem nivou govori podatak da su upravo Kinezi napravili predstavu o tome kako je preuzimanje Železare u Smederevu ojačalo to prijateljstvo.

Naime, Kinezi su napravili predstavu pod nazivom “Talasi reke Dunav” koja je premijerno predstavljena 16. i 17. aprila u Pekingu.

Radnja predstave govori o preuzimanju Železare Smederevo od strane Hestil grupe (kineske kompanije za proizvodnju čelika i gvožđa), te kako je ta saradnja dovela do velikog prijateljstva između timova i zaposlenih u dve kompanije, ali i kako je srpska železara prekinula sa gubicima i počela da profitira.

Kinseki mediji pišu da je predstava zasnovana na istinitom događaju:

– Radi se o kineskoj kompaniji za prozvodnju čelika i gvožđa i njenom preuzimanju Železare Smederevo, srpske kompanije koja je osnovana 1913. godine, a koja je nekada bila na ivici bankrota. Srpski menadžment tim, ako i proizvodno-tehnički tim pozvani su u Kinu na razmenu i obuku. Za samo nekoliko meseci, kompanija je povećala mesečnu proizvodnju čelika i zahvaljujući zajedničkim naporima zaposlenih iz Kine i Srbije, kompanija je postala model po kome sarađuju dve zemlje, kao i po pitanju Inicijative Pojas i put – pišu objašnjavajući scenario.

Predstava je premijerno prikazana u Šiđadžuangu, u provinciji Hebej, 2021. godine, a kasnije je režiser revidirao šest verzija scenarija pre nego što je prikazana u glavnom gradu, Pekingu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar