Na ove stvari obično zaboravljamo: Osam saveta kako da pomoću maskare maksimalno izvučete trepavice

Naučite pravilno da nanosite maskaru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Dešava se da pogrešno stavljamo maskaru, pa se ona ni ne vidi kada je stavimo na trepavice. Pročitajte ove trikove koji će vam “razjasniti” neke stvari koje se tiču upotrebe maskare. Iznenadićete se sigurno, jer za neke trikove nikada niste čule do sada.

Pravilno nanošenje maskare

Iako sve žene znaju klasične poteze za nanošenje maskare na trepavice, nekad se desi da napravimo i greške kao što su:

Uglavnom koristimo četkicu za nanošenje maskare samo u horizontalnom položaju, a ne i u vertikalnom. Istina je da je ugao četkice jako bitan za savršen izgled trepavica.

Dva puta prelazimo preko trepavica, ne čekajući da se prvi sloj maskare osuši – što stvara grudvice.

Prvo uvijte trepavice uvijačem;

Pređite četkicom tri puta preko trepavica, povlačeći ih ka unutrašnjoj strani oka;

A zatim pređite opet tri puta, povlačeći ih ka spoljašnjoj strani;

Vrhom četkice (okrenite je vertikalno) svaku trepavicu razdvojite, povlačeći ih ka gore;

Donje trepavice namažite tako što ćete četkicu pomerati levo – desno

Foto: Shutterstock

 Rok trajanja maskare

Ne zaboravite na rok trajanja vaše maskare jer je za najbolje rezultate najbolje imati svežu maskaru. Isto tako je rok jako bitan zbog infekcija oka. Da bi vam bilo lakše, na svaki proizvod zalepite papirić na kojem će pisati kada mu ističe rok trajanja. Rok trajanja maskare je obično oko dva meseca;

Bebi puder

Verovali ili ne, zahvaljujući bebi puderu možete da imate gušće trepavice. Jednostavno vrhom stare četkice za maskaru stavite malo bebi pudera na vrhove trepavica pre nanošenja maskare i imaćete gušće trepavice.

Donje trepavice

Donje trepavice mogu da budu jako nezgodne. Za lakše nanošenje možete iskoristiti tanku četkicu za slikanje kako biste naneli maskaru na njihov koren.

Vazduh u bočici

Kada jednom izvadite četkicu iz bočice, nemojte je vraćati, osim ako to nije preko potrebno ili vam je maskara pri kraju. Ovaj postupak dodatno ubacuje vazduh u bočicu, pa se zato maskara brže suši.

Problem: Maskara koja se razmazuje

Rešenje za ovaj problem je vrlo jednostavno: puder u prahu. Nanesite ovakvu vrstu pudera na predeo oko očiju, kako biste uklonili višak ulja iz tečnog pudera, korektora i kože. Nagnite glavu unazad i nanesite maskaru samo na gornje trepavice. Preporučujemo vam da kupite maskaru na bazi silikona koja se ne razmazuje i koja je vodootporna.

Zgusnuta maskara u tubi

Ako vam se ovo desilo, ne brinite, postoji lako rešenje. Jednostavno stavite maskaru (dobro zatvorenu) u činiju sa toplom vodom i sačekajte par minuta. Maskara će „omekšati“, pa će vam biti dosta lakše da je nanesete.

Ponestaje vam maskare?

Ponestaje vam maskare, a nemate vremena da kupite novu i potrebna vam je odmah? Dodajte malo fiziološkog rastvora u bočicu i problem je rešen!

Sada sigurno znate sve „tajne“ vezane za pravilno stavljanje maskare i njeno čuvanje.



Izvor: Objektiv.rs, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar