Nole jeste prvi, ali stvari se tek sada zahuktavaju: Prava drama na ATP listi, Srbin “pada” u ponedeljak!

Rekao je Nole jednom prilikom da će mladi "lavovi" morati žestoko da se pomuče i pomere zadnjicu kako bi ga nadmašili - sad je došao red za to

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Novak Đoković trenutno je prvi na svetu, Karlos Alkaraz mu gleda u leđa, ali sledi deo sezone na šljaci i žestoka borba za tron.

Srpski teniser nije igrao na mastersima u SAD, ali Španac nije uspeo da se posle Indijan Velsa domogne i trofeja na Majamiju, pa se Novak vratio na tron. Trenutna razlika između Novaka i Karlosa na ATP listi iznosi samo 380 bodova, pa slede vrlo uzbudljivi dani.

Kada krene sezona na šljaci, kreće i prava borba za tron. Stvari će se tek tada zahuktati. Novak je više puta istakao da ga ne zanima prvo mesto na ATP listi, nego grend slem titule. Ali, nije na odmet podsetiti šta ga čeka tokom narednih meseci.

Rekao je Nole jednom prilikom da će mladi “lavovi” morati žestoko da se pomuče i pomere zadnjicu kako bi ga nadmašili, jer nema nameru da se penzioniše i prepusti im scenu. Nije se šalio! Čak i kada ne igra, ništa mu ne mogu, a videćemo kako će se situacija odvijati u nastavku sezone.

NOVAK ĐOKOVIĆ
Monte Karlo 10 bodova
Beograd 150
Madrid 360
Rim 1.000
Rolan Garos 360

Đoković se na teren vraća u Monte Karlu, a brani samo 10 bodova, jer ga je prošle sezone izbacio Alehandro Davidovič Fokina već u drugom kolu. Potom je poražen u finalu Serbia Opena od Andreja Rubljova, pa će u Banjaluci braniti 150 bodova. U Madridu je prošle godine zaradio 360 bodova, pa bi dobrim rezultatom mogao da zaradi dodatne bodove. Pred Rolan Garos brani 1.000 bodova u Rimu, a na grend slemu u Parizu, pošto je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu – 360 bodova. Novak brani 1.880 bodova do kraja sezone na šljaci, ali može i zaradi dodatne bodove.

Kao i Novak Đoković, Karlos Alkaraz u Monte Karlu brani samo 10 bodova, ali 500 u Barseloni, kao i 1.000 na mastersu u Madridu, kada je pobedio Novaka. U Rimu ne brani bodove, dok je na Rolan Garosu stigao do četvrtfinala i 360 bodova. Na kraju – Alkaraz na šljaci brani samo 10 bodova manje od Novaka – 1.870.

KARLOS ALKARAZ
Monte Karlo 10 bodova
Barselona 500
Madrid 1.000
Rolan Garos 360

Šansu da se domogne trona vreba i Stefanos Cicipas, trenutno treći na ATP listi, ali će imati težak posao. Grk ima trenutno 5.770, Srbin 7.160, a Španac 6.780. Cicipas brani 1.000 bodova u Monte Karlu, prošle sezone je osvojio trofej, 90 u Barseloni, a 360 u Madridu, finale Rima i 600 bodova, a na Rolan Garosu samo 180. Tako Cicipas na šljaci odbrani veliki broj bodova – 2.230, pa će morati da niže pobede i trofeje ako hoće do prve pozicije na ATP listi.

Nema sumnje da će tražiti šansu i Danil Medvedev, posebno što je u sjajnoj poziciji i još boljoj formi, odigrao je pet finala u nizu, a u nedelju je osvojio masters u Majamiju. Rus je prošle godine posle mastera na Floridi, odigrao samo jedan turnir do Rolan Garosa, u Ženevi je eliminisan već u prvom meču. U Parizu je osvojio samo 180 bodova, pa ako bude briljirao može da osvoji mnogo bodova, dok se ostali bore i da odbrane. Mada, znamo da Danil nije ljubitelj šljake, ali ako želi da se vrati na prvo mesto moraće da je zavoli.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar