Spustio se u kanalizaciju, a onda osetio da mu nešto GMIŽE ispod kože: Lekare dočekao jeziv prizor (FOTO)

Lekari su otkrili da je u njemu parazit zvani "strongiloides stercoralis"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Radnik na održavanju kanalizacije iz Španije susreo se sa retkim, ali veoma odvratnim zdravstvenim problemom. Kada je stigao u bolnicu, lekari su mogli golim okom da vide kako mu crvi gmižu ispod kože.

Neimenovani pacijent (64) zaradio je “hiperinfekciju” okruglim glistama, a bez obzira na poprilično uznemirujuće simptome, njegovo stanje nije bilo toliko teško. Nakon što je dobio dijareju i primetio osip koji svrbi na koži javio se u bolnicu u Madridu.

Lekari su tamo otkrili da je u njemu parazit zvani “strongiloides stercoralis” koji izaziva bolest zvanu strongiloidijaza. Studija ovog neobičnog slučaja objavljena je u časopisu New England Journal of Medicine. Fotografije koje su priložene prikazuju, pored crvenila na koži, larve i crve, čije su obrise lekari ocrtali.Paraziti su srećom potpuno uklonjeni u roku od 24 sata.

– Nakon tretmana oralnim ivermektinom, pacijentov osip i dijareja su se povukli – rekao je portparol bolnice, prenosi Njujork post.

U međuvremenu, lekarima nije jasno kako je muškarac zaražen. Međutim, primetili su da su ga faktori iz životne sredine, kojima je bio izložen u kanalizaciji, možda učinili podložnijim.

Doktori su objasnili da ovo stanje može proći neotkriveno dugi niz godina jer je obično asimptomatsko. Ali u slučaju radnika kanalizacije, naveli su da se parazit lakše proširio zbog hormonske terapije za malignu kompresiju kičmene moždine, koja je potisnula njegov imuni sistem. Nakon toga je prešao u stanje hiperinfekcije.Izvor: Objektiv.rs, NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar