Ko će biti kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije? Selektor objavio ko će doneti konačnu odluku!

Dva imena su u fokusu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: OSS

Pošto je nedavno objavljeno da će nekadašnji kapiten ženske odbojkaške selekcije Maja Ognjenović ponovo biti u sastavu tima, postavilo se pitanje ko će biti kapiten.

Naravno, u prethodnih par takmičenja vođa je bila Tijana Bošković, ali i pored toga se još uvek ne zna ko će predvoditi tim na narednom turniru.

Novi selektor Đovani Gvideti je odgovorio na to pitanje prilikom treninga na kom je okupio mlade snage iz Superlige.

– Mislim da jedan mudar trener treba da pusti da tim odluči – uz osmeh je rekao Gvideti u razgovoru za TV OSS.

On je u klubu već sarađivao sa Ognjenovićevom, tako da odavno imaju dobar odnos. Razgovor o njenom igranju za reprezentaciju je od početka bio u pozitivnom tonu.

– Sa mnom i sa Majom nema pregovora. Volimo da razgovaramo uz kafu, tako da je bilo veoma lako. Ona je vrlo motivisana, voli reprezentaciju, voli Srbiju i sviđa joj se ideja da se takmiči na Olimpijskim igrama u Parizu za važnu medalju, tako da je sve bilo baš lako.

Đovani je na treningu u Obrenovcu imao priliku da se upozna sa mlađim igračicama koje igraju u Srbiju. Iako je kratko trajalo, imao je vremena da im da neke savete.

– Pitao sam da navedu neke od najboljih igračica sveta… One su mahom govorile iz Srbije: Bošković, Ognjenović, Stevanović, pa Egonu… Samo da ih podsetio da ukoliko žele da postanu kao one, prva stvar koja je zajednička svim ovim igračicama da su sve veoma fit. Znam da u njihovim godinama nije lako ići na spavanje na vreme, jer imaju mnogo obaveza u školi. Nija lako jesti sve kako treba – doručak, ručak, večera, jer nekad žure. Ali, ipak moraju da vode računa o svom telu, jer im je to dragoceno ukoliko žele da postanu velike odbojkaške zvezde – zaključio je Gvideti.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar