“Bolje je da jedete čak i picu, nego ovo”: Stručnjaci otkrili šta nikako ne smete da pojedete za DORUČAK

Iako je mnogi jedu za doručak, ova namirnica nije najbolji izbor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

Ukoliko i vi spadate u grupu ljudi koja smatra da su pahuljice jedan od najzdravijih vidova doručka, varate se!

Pahuljice mnogima jesu najčešći oblik doručka, kako zbog toga što se spremaju izizetno brzo, tako i zbog opšteprihvaćenog mišljenja da su zdrave. Međutim, nutricionisti smatraju da je većina pahuljica toliko hranljiva da je zapravo bolje pojesti parče pice!

Naime, oni ističu i da jedno prosečno parče pice i porcija pahuljica sadrže skoro isti broj kalorija, ali dodaju da pica čak sadrži i izvesan broj proteina, koji će vas duži vremenski period držati sitim.

Nutricionistkinja Čelsi Ejmer dodaje i da pica sadrži više masti, a manje šećera nego većina pahuljica koje se mogu naći u prodavnicama, tako da vam pica neće izazvati nagli skok šećera.

Foto: David Cleveland / ImageSource / Profimedia

Svakako da ovo ne znači da svako jutro treba da doručkujete picu!

– Dobra stvar u vezi sa picom, u poređenju sa mnogim pahuljicama koje se mogu naći u prodavnicama, ona sadrži balansiranu količinu proteina, masti i ugljenih hidrata. Pahuljice, s druge strane, uglavnom sadrže previše šećera – kaže nutricionista Sajmon Jurkiv.

Sajmon preporučuje da dan započnete “obrokom koji sadrži balansirane količine zdravih masti, vlakana, složenih ugljenih hidrata i proteina”. Za primer je uzeo ovsenu kašu ali onu u koju ćete dodati kašiku kikiriki putera.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar