Slučajno ste PRESOLILI jelo? Evo kako da rešite problem jednostavnim trikom

Potrebno je da neutrališete so

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Judith Haeusler / ImageSource / Profimedia
I najiskusnijim domaćicama i kuvaricama se dešava da presole hranu. Ključno jeste neutralisati taj ukus. Sigurno ste čuli za trik sa krompirom, ali on se koristi uglavnom za kuvana jela, ali mi vam dajemo rešenje za svaku vrstu hrane.

Dodajte neku kiselu namirnicu

Ako u jelo sipate limunov sok, sirće i sok od paradajza možete da neutrališete slanoću. Bitno je da izaberete kiselu namirnicu koja se uklapa sa ostalim sastojcima u vašem jelu. Kada ste u nedoumici, koristite kiselinu neutralnog ukusa poput pirinčanog sirćeta ili belog vinskog sirćeta; oni su kompatibilni sa mnogo različitih jela.

Foto: Shutterstock

Dodajte zaslađivač

Ako želite da neutrališete slanoću jela dodajte smeđi šećer ili javorov sirup koji će jelu dodati karakterističan ukus karamele, što je doba kombinacija. Ako želite neutraliniji sastojak stavite beli šećer.

Dodajte mlečne proizvode

Mlečni proizvodi kao što su pavlaka za kuvanje ili puter se dodaju u jela koja se duže krčkaju. Oni neće skroz neutralisati slanoću, ali će jelo dobiti kremastiju strukturu, pa ćete prevariti nepca. Ako dodajete sastojke kao što su kiselapavlaka ili komadić krem sira, njih stavite u gotovo jelo koje ste sklonili sa šporeta.



Izvor: Objektiv.rs, Espreso

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar