Pojačana kontrola saobraćajne policije: Ova DVA PROPISA saobraćajci proveravaju u narednih sedam dana

Budite bezbedni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Saobraćajna policija će od 6. do 12. marta pojačati kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i način prevoženja dece u vozilima, povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije “Mreža saobraćajne policije Evrope”.

S obzirom na to da je nekorišćenje pojasa trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Srbiji, sprovođenje ove akcije je od izuzetnog značaja.

– Vezivanje pojasa jedan je od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja – kaže se u saopštenju MUP-a, i dodaje da je u toku prošle godine zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

U toku prošle godine, svega 48 odsto poginulih vozača i 35 odsto poginulih putnika koristili su sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode. Odnosno, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo je 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

U toku 2022. godine, zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa sankcionisano je 195.226 učesnika u saobraćaju, dok su zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisane 2.574 osobe.

Saobraćajna policija dosledno će preuzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar