Preti mu 30 godina robije jer je PROSUO VODU na brata u žaru svađe oko PITE

Potpuno apsurdan slučaj je dospeo pred sud na Floridi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Youtube printscreen/Preppy Kitchen, Lee County Sheriff's Office

Amerikancu sa Floride preti 30 godina zatvora i velika novčana kazna zato što je prosuo dve čaše vode na svog starijeg brata tokom svađe oko pite od limete.

Dejvid Šerman Pauelson (64) uhapšen je u sredu zbog ovog “gnusnog zločina” i optužen po jednoj tački optužnice za teško krivično delo prvog stepena – fizički napad na osobu stariju od 65 godina. Na Floridi se ovaj zločin smatra teškim nasiljem za koji je minimalna zatvorska kazna tri godine, a maksimalna tri decenije.

Stariji brat je u izjavi pod zakletvom rekao da je Dejvid pojeo pitu koju je on čuvao za kasnije. Kancelarija šerifa okruga Li odgovorila je na poziv o porodičnom nasilju oko 20:30 nakon što se „žrtva uznemirila”, navodi se u saopštenju policije.

– Dok je sedeo u stolici, Dejvid [Pauelson] je ispraznio dve velike čaše vode na žrtvu. Žrtva se plašila da će njegovo agresivno ponašanje dovesti do toga da bude povređen i/ili ubijen – piše u policijskom izveštaju.

Na pitanje šta se tačno dogodilo, optuženi je objasnio policajcima da je pitu od limete odlučio da pojede jer ju je brat držao u frižideru „nekoliko dana“, što je izazvalo svađu.

– Pauelson je bio blizu kuhinje i odlučio je da napuni veliku čašu punu vode i baci je na glavu žrtve da bi ga “ohladio”. On je onda napunio još jednu čašu i ispraznio je na žrtvu u dnevnoj sobi – navodi se u nastavku.

Rezultat ovo “opasnog napada”, prema policiji, nije ostavio nikakve posledice po žrtvu jer je u pitanju bila najobičnija voda.

Kako prenose američki mediji, još uvek nije jasno kako se ova bezazlena svađa pretvorila u suđenje za teško krivično delo koje po zakonu podrazumeva “namerno i svesno nanošenje teške telesne povrede, trajnog invaliditeta ili trajno unakažavanje žrtve”.

Sporna poslastica se inače na engleskom zove Key lime pie i jedan je od simbola Floride. Tradicionalno se pravi od limeta koje rastu širom ove američke države.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Times now news

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar