Hrvatin ispričao kako je namamio Veličkovića: Pomenuo TRI RAZLOGA i otkrio detalje otmice

Hrvatin je rekao da je po izlasku iz zatvora počeo da sarađuje sa Veličkovićem oko narkotika i sprijateljio se sa njim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin danas je na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ispričao da se dogovrio sa vođama klana da namami Gorana Veličkovića kako bi ga oni oteli i kasnije ubili.

Hrvatin je rekao da je po izlasku iz zatvora počeo da sarađuje sa Veličkovićem oko narkotika i sprijateljio se sa njim, dok je po nagovoru Miljkovića i Belivuka pristao da ga namami pričom o kupovini pištolja.

Veličković je prema Hrvatinovim rečima, od njega tražio da mu nađe pištolj, nakon čega je Belivuk došao na ideju da mu ponude njihove pištolje, a slike tih pištolja je Velivčkoviću slao Hrvatin.

Okrivljeni-saradnik je detaljno objasnio plan i pripremu pred Veličkovićevu otmicu, navodeći da je tog dana pokupio Veličkovića i po dogovoru sa pripadnicima, doveo ga do njive, gde je trebalo da kupi pištolj od “matorog” odnosno optuženog Nebojše Jankovića.

Prema Hrvatinovim rečima, nakon sto su pripadnici grupe iskočili iz kukuruza, vičući “policija” i savladali Veličkovića, Hrvatin je viknuo “matori šta mi uradi, što mi namesti policiju”.

Hrvatin je rekao da se prema Veličkoviću ponšao prijateljski kako ne bi posumnjao da će ga oteti i kasnije ubiti.

Miljković je, kako tvrdi Hrvatin, bio najveseliji kada je Hrvatin pristao da namami Veličkovića, jer ga je on najviše mrzeo, dodajući i da je on bio zadužen da ubije Veličkovića.

Hrvatin je kako je kazao iz tri razloga pristao da namami Veličkovića – zbog novca, jer je već bio u grupi i najviše se sprijateljio sa Miljkovićem.

Tokom planiranja Veličkovićeve otmice, Miljković je dao predlog da se on otme na jednom parkingu, gde je ,kako tvrdi Hrvatin, otet i čovek kog su zvali “svinja”.

Okrivljeni-saradnik je tokom svedočenja rekao da su pripadnici grupe Mirka Kojića zvali “svinja”, te da su ga oteli na parkingu i ubili.

Hrvatin je ispričao da mu je Miljković rekao da je ova grupa uz kavački klan, kao i da je vođa Radoje Zvicer “top burazer”, dodao je da se na stadionu nalazio veliki mural pripadnika kavačkog klana Vladimira Roganovića koji je ubijen u Beču u decembru 2018. godine.

Suđenje ovoj kriminalnoj grupi se nastavlja sutra.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar