Izgledaćete MLAĐE i zdravije: Evo šta vam tačno treba da koža oko OČIJU bude zategnuta i glatka

Obratite pažnju šta sve sadrže proizvodi koje koristite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Predeo oko očiju je deo kože koji prvi pokazuje znakove starenja, naročito ukoliko se ne negujete redovno i pravilno.Jeste li se ikada zapitali zašto?

Koža oko očiju je, kao prvo, tanja i osetljivija od one na ostalim delovima tela, a uz to su oči vrlo aktivne: trepćemo, mrštimo se, smejemo se, izražavamo dijapazon emocija uz njihovu pomoć, sužavamo ih kada se koncentrišemo, široko raširimo kada se iznenadimo… Da ne pričamo o ultraljubičastom zračenju, spoljnim stresorima, životnom stilu

Sve to doprinosi ranijem starenju i, neminovno, pojavi linija oko njih. Naravno, fine linije i bore oko očiju nisu jedino što nam se ne dopada u ovom predelu: tu su i podočnjaci, otečenost, tamni kolutovi… sve ono što kompletno menja izgled lica i utisak koji ostavljamo, a na šta možete uticati!

Kako da imate savršenu kožu oko očiju?

Na prvom mestu, najvažnija je hidratacija, odnosno upotreba hidratantnih krema namenjenih okoloočnoj regiji, kao i dovoljna konzumacija vode, ali malo je poznato da i određene namirnice mogu biti od pomoći. Tu je, recimo, jedna ukusna voćka koja sadrži resveratrol, prirodnu supstancu koja usporava starenje ćelija.

Ipak, sve to jeste važno, ali je i dalje neophodno preduzeti pravilnu negu. Malo je, međutim, poznato da nije svaka krema za okoloočnu regiju jednako efikasna za svaki problem. Zbog toga bi trebalo obratiti posebnu pažnju na njihov sastav i odabrati najbolju za svoj konkretan “problem”, a u tome će vam pomoći ovaj mali vodič.

Kako da odaberete kremu?

Kada kupujete proizvod za negu ovog dela kože, tražite sledeće sastojke, u skladu s time šta želite da postignete.

Foto: Shutterstock

Protiv bora:

retinoid

retinol

derivat vitamina A

peptidi

faktori rasta

Protiv tamnih kolutova:

arbutin

kojična kiselina

vitamin C

soja

niacinamid (vitamin B3)

azelainska kiselina

Protiv otečenosti:

kofein

zeleni čaj

polifenoli kafe

dipeptid-2

epilobium

Za opštu negu:
Ako želite svojoj koži oko očiju da pružite jednostavno kvalitetnu negu i zaštitite je od dejstva slobodnih radikala koje pokreću UV zračenje, pušenje i zagađenje, potražite u kremi sledeće:

vitamin C

vitamin E

zeleni čaj

niacinamid (vitamin B3)

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar