Mega pojačanje za Srbiju: BiH ostaju bez velikog bisera, Marina Maljković “trlja ruke”

Milica je sa nepunih 16 godina postala najmlađa košarkašica koja je dobila poziv za seniorsku reprezentaciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Košarkaški savez Srbije/Nebojša Paraušić

Supertalentovana košarkašica iz BiH Milica Dragičević (16) blizu je promene reprezentacije i uskoro bi trebalo da zaigra za srpski ženski nacionalni tim. Tako tvrdi portal “raport.ba”. Prema informacijama koje ovaj medij ima, papirologija je već završena.

Milica je sa nepunih 16 godina postala najmlađa košarkašica koja je dobila poziv za seniorsku reprezentaciju, ali spletom okolnosti nije zabeležila nastup za nacionalni tim. Upravo to je Srbija iskoristila, stupila u kontakt sa njom i dobila “zeleno svetlo”.

– Papirologija je ekspresno završena, nije bilo prepreka, jer njeno srce kuca za Srbiju. Zbog toga čelni ljudi BiH Saveza, kojima duguje zahvalnost, nisu pravili veće probleme. Srbija je dobila naslednicu Sonje Petrović i Anje Dabović, jer je Milica već sa 15 godina bila standardni član seniorskog tima Banovića za koji je redovno beležila dvocifrene učinke poena i skokova – navodi se u tekstu.

Milica Dragičević mogla bi da zaigra za srpski tim već tokom leta na Evropskom prvenstvu u Turskoj, sa reprezentacijom do 17 godina. Sve to pratiće Marina Maljković i stručni štab, jer je jasno da se ne bi trudili ovoliko oko njenog dolaska i promene reprezentacije da nemaju velike planove sa njom. Ona je prošle godine igrala za BiH na Evropskom prvenstvu za košarkašice do 16 godina. Na meču protiv Srbije u grupnoj fazi postigla je 10 poena uz po 4 asistencije, skoka i ukradene lopte.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar