Skandal trese Barselonu: Bartomeu plaćao novinare da kritikuju legende kluba!

Bivši predsednik Barselone, Đozep Marija Bartomeu, je plaćao novinare i botove na društvenim mrežama da kontrolišu medijski narativ, poboljšaju njegov ugled i kritikuju aktuelnog predsednika kluba Đoana Laportu, Lionela Mesija, Pepa Gvardiolu i druge legende tima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO:Tanjug

Zvanična istraga katalonske policije je potvrdila ono što je godinama bilo obavijeno velom sumnje.

Bivši predsednik Barselone, Đozep Marija Bartomeu, je plaćao novinare i botove na društvenim mrežama da kontrolišu medijski narativ, poboljšaju njegov ugled i kritikuju aktuelnog predsjednika kluba Đoana Laportu, Lionela Mesija, Pepa Gvardiolu i druge legende tima.

Postojala je i treća strana, tj. kompanije preko kojih je tadašnji predsednik Barse plaćao novinare koristeći fiktivne račune.

U februaru 2002. kompanija EFS čiji je Bartomeu izvršni direktor je potpisala ugovore o saradnji sa televizijskim i radio kućama, kao i štampanim novinama unutar grada, čime je stekao monopol nad medijskim prostorom.

Optuživan je da je u transferu Nejmara u španski klub, utajio porez zajedno sa njegovim prethodnikom Sandrom Roselom. Optužbe su odbačene, ali je Rosel pod pritiskom javnosti bio primoran da podnese ostavku.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar