OTROVAN Čečenski komandant, oglasio se Kadirov: “Otvorio je kovertu sumnjive sadržine i osetio jak MIRIS”

Kadirov je primio pismo natopljeno otrovom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Yelena Afonina / TASS / Profimedia

Lider Čečenije Ramzan Kadirov saopštio je da je njegov pomoćnik i komandant specijalnih snaga „Ahmat“ Apti Alaudinov pre nekoliko dana otrovan, ali da mu sada život nije u opasnosti.

– Ađutant je 8. februara dobio koverat sa porukom za generala. Ispostavilo se da je pismo natopljeno otrovnom materijom. Apti Alaudinov je to shvatio po specifičnom mirisu i na vreme je preduzeo mere,oprao je ruke i oprao nosnu šupljinu. Tako su radili i ađutanti generala, koji su bili u kontaktu sa kovertom, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirov je dodao da su Alaudinov i njegovi ađutanti primljeni u sanitetski bataljon, gde im je ukazana pomoć i uspeli su da izbegnu teške posledice.

– Otrovani su primljeni u sanitetski bataljon, gde su zbrinuti veštim i kompetentnim postupcima starešine i dvojice sanitetskih boraca, od kojih se jedan ispostavilo da je profesionalni toksikolog, izbegnute teške posledice. Sada su general Alaudinov i oba ađutanta u moskovskoj klinici i oporavljaju se, dodao je u objavi.

– Lekari sprovode sve neophodne procedure. Specijalisti su uzeli uzorke biološkog materijala za analizu i identifikaciju otrovne materije. Paralelno se vodi istraga o pokušaju atentata, identifikacija umešanih. Rezultati su već tu. Aptiu Alaudinovu i njegovim drugovima želim brz oporavak i povratak na dužnost! Posebno se zahvaljujem komandantu (pozivni znak „Čikala“) i lekarima sanitetskog bataljona koji su otrovanim oficirima blagovremeno pružili stručnu pomoć i neutralisali toksin, napisao je u objavi Kadirov.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar