Anu (21) je ubio TIRAMISU posle samo dva zalogaja: Zbog skrivenog sastojka je povučen iz prodaje

Ona je sa dečkom otišla u lokal specijalizovan za veganska jela, misleći da neće biti mleka u dezertu koji je naručila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Facebook

Studentiknja iz Italije je preminula nakon dva zalogaja tiramisua u jednom restoranu brze hrane u Milanu. Ana Belisario (21) imala je ekstremnu alergijsku reakciju na mlečne, uprkos tome što je na dezertu pisalo da je veganski.

Ona je sa dečkom otišla u lokal specijalizovan za veganska jela, misleći da nema šanse da hrana sadrži tragove mleka ili jaja, na koje je bila alergična od rođenja, prenosi Dejli star pisanje italijanskih medija. Navodno je od malih nogu odlazila u taj restoran i nikada nije bilo problema.

Par je završio glavno jelo, nakon čega su poručili dezert. Anin dečko je ispričao novinarima da je ona jasno navela svoje alergije i tražila da vidi listu alergena. Jedina stavka su bili „tragovi orašastih plodova“, zbog čega je mislila da je bezbedna.

Foto: Tomáš Vrbenský / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

Studentkinja mode je onda počela da se oseća čudno posle samo dva zalogaja. Brzo se javio osip, imala je napad kašlja i otežano disanje. Pojurila je u kupatilo kako bi povraćala, ali nije mogla.

Uprkos tome što je uzela lek protiv alergije, Ani nije bilo spasa. Izgubila je svest i hitno je prebačena u bolnicu “San Rafaele”, gde je 5. februara preminula posle anafilaktičkog šoka i deset dana u komi.

Ministarstvo zdravlja Italije saopštilo je da je ovaj gotov dezert povučen iz 63 restorana širom Italije. U drugim tiramisuima istog brenda takođe su identifikovani tragovi mlečnih proteina. Pored toga, pronađeni su tragovi jaja u majonezu sendviča koji je Ana prethodno pojela.

Tužioci u Milanu počeli su da prikupljaju dokaze za ubistvo iz nehata protiv restorana i dobavljača tiramisua. Tužioci su takođe naredili obdukciju.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, daily star

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar