Veliki broj ljudi pod RUŠEVINAMA: Spasioci iz Srbije traže PREŽIVELE u porušenom hotelu u Turskoj (VIDEO)

Strahuje se da se pod ruševinama nalazi oko 170.000 ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Pripadnici Sektora za vanredne situacije tragaju za preživelima u ruševinama jednog hotela u naselju Odabasi na jugoistoku Turske.

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina koje čini 45 pripadnika Sektora za vanredne situacije, podsetimo, otputovali su u Tursku kako bi pomogli u traganju i spasavanju preživelih u razornom zemljotresu.

– Trenutno se nalazimo u naselju Odabasi gde se radi pretraga hotela u kojem je prijavljen nestanak više osoba. Zajedno u koordinaciji sa kineskim i italijanskim timovima vršimo pretragu cele oblasti za nestalim licima. Cela oblast je pogođena. Veliki broj objekata je porušen i pripadnici Sektora za vanredne situacije pokušavaju da pomognu pripadnicima napaćenog turskog naroda – rekao je vođa specijalističkog tima Davor Vidović.

Među spasiocima se nalazi i službeni devetogodišnji pas Zigi koji se zajedno sa Specijalističkim timom za spasavanje iz ruševina uputio ka Turskoj.

Broj mrtvih u zemljotresima koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju premašio je 20.000. Turska je večeras objavila da je evidentirano 17.134 poginulih. U Siriji je zasad evidentirano ukupno 3.317 poginulih.

Strahuje se da se pod ruševinama nalazi oko 170.000 ljudi.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar