Da li ste se prepoznali? Problemi u braku na koje se žene najčešće žale

Dosada i ignorisanja problema su kobne greške

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Četiri stručnjaka za veze izdvojila su najčešće pritužbe koje čuju od žena koje dolaze na bračno savetovanje. Možda se u nekoj od njih i sami prepoznate, a ako se to dogodi, bitno je da na vreme počnete da radite na problemu kako ne bi ostavio trajne posledice na vaš odnos.

Brak je ustajao i dosadan

Iako je promena deo našeg života, čini se da mnogi ljudi jednom kada izreknu sudbonosno da, zaključe da je to sad to, i prepuste se svakodnevici bez previše truda…

Najveća zabrinutost koju zbog toga izražavaju udate žene jeste ta da je njihov brak ustajao, a da druga strana ne želi ništa da preduzme u vezi sa tim. Suština je da na svakom odnosu mora da se radi da bi ostao živ i zanimljiv, i iako je rutina nekad dobra, dobro je ipak nešto nekada promeniti, kako brak ne bi postao dosadan.

Bitno je da kao par odvojite vreme i shvatite koje su vam zajedničke vrednosti i interesi, a onda ih pretvorite u zabavnu aktivnost koja će brak održati zanimljivim.

Intimni odnos ne ispunjava potrebe i želje žene

Nekompatibilnost u odnosu jedan je od najčešćih uzroka nezadovoljstva kod žena u braku. Terapeutima se žale da ih muž ne razume u najintimnijim situacijama i ne mari za njihov užitak.

Problem je taj što je, uz određene iznimke, brak nepotpun bez intimnog zadovoljstva. Vremenom može doći do većih problema, zbog čega je to nešto na čemu svaki par treba da radi. Samostalno ili uz pomoć terapeuta.

Foto: Shutterstock

Žene osećaju da ih bračni partneri ignorišu

Prema rečima jedne od psihologa, u karijeri je videla mnogo nesrećnih udatih žena koje najčešće krive svoje muževe i na seansama se žale na usamljenost. Kažu da se osećaju napušteno ili čak izgubljeno, što rezultira sve većim besom.

Istovremeno, na mnogim ženama je i dalje veliki pritisak da im dom mora da izgleda na određeni način, da deca moraju da budu savršena, da moraju da zadovolje sve potrebe svog supruga… Ako i sami imate osećaj da vas druga strana ignoriše, da ste sami u svemu, vreme je za razgovor o problemu.

Smatraju da ih suprug ne poznaje

I na kraju, među najčešćim problemima na koji se žene žale terapeutima jeste i taj da ih njihov suprug zapravo ne poznaje.

U ovakvoj situaciji, žena vremenom počinje da oseća da je suprug uzima zdravo za gotovo i da je zapravo ne ceni. Kako bi se propast sprečila, i ovde je bitno da reagujete na vreme, razgovarati o problemu i ako je potrebno – potražiti pomoć stručnjaka.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar