Potvrđena BRUKA tajkunskog Danasa: Obrisan Tviter nalog nepostojećeg albanskog lobiste! (FOTO)

Tajkunski mediji su ovakvom sramotom naneli štetu najviše našem narodu na Kosovu i Metohiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Da dotaći dno i nije tako teško, pokazali su to novinari tajkunskog “Danasa”, čije su se izmišljotine otrgle kontroli, a njihova bruka je sada konačno potvrđena i dokazana.

Ono što su oni danas uradili je verovatno nešto najsramnije što je ikada izašlo iz njihovog “pera”.

Naime, u “Danasu” se pojavio intervju sa Danielom Smitom kog su tajkunski novinari predstavili kao nezavisnog stručnjaka za međunarodne odnose i bezbednost sa fokusom na zemlje Zapadnog Balkana. Daljim istraživanjem se ispostavilo da su uradili intervju sa izmišljenim čovekom, a onda je obrisan Tviter nalog ovog nepostojećeg stručnjaka. 

Foto: Printscren

Postavlja se pitanje: Šta će tajkunski “Danas” sada uraditi i koji im je sledeći korak? Do sada su najčešće izvrtali istinu i činjenice, žmurili na pravdu i realno stanje, ali sada su i sebe prevazišli – ovaj put su samo sebi pucali u nogu, ali su i mnogo štete ovom sramotom naneli našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, kako je Objektiv već pisao, kada je izašao ovaj kvaziintervju, jedan Tviteraš je odlučio da ispita ko je zapravo dotični Daniel Smit i analizom došao do zaključka da je “Danas” zapravo izmislio ovog stručnjaka, a da je u pitanju albanski bot.

– Članak Danasa opisuje gospodina Smita kao „britanskog stručnjaka za međunarodne odnose sa fokusom na zapadni Balkan“. Da li je ovo istina? Google pretraga ne otkriva ništa što bi ukazivalo na to da je gospodin Smit takav stručnjak i ne postoji ništa što bi mu dalo kredencije da nosi tu titulu – piše u početku Tvita, nakon kog slede dokazi koji potvrđuju koliko je tajkunski medij spreman da ide u izmišljanju.

– Većina zapadnih stručnjaka za Balkan je došla do izražaja u vreme raspada Jugoslavije ili ubrzo nakon toga. Čini se da se gospodin Smit pojavljuje niotkuda 2021. godine i odmah je prihvaćen kao stručnjak za tu temu.

– Nije maternji govornik engleskog. Brzo skeniranje tvitova gospodina Smita otkriva veoma čudno razumevanje engleskog jezika – veoma čudno za nekoga ko tvrdi da je Britanac. Neki primeri: govornik engleskog jezika holandski grad Den Hag ne bi nazvao „Hague“ već „The Hague“.

A detaljnije o izmišljotinama tajkunskog “Danasa” i izmišljenom stručnjaku možete pročitati u POSEBNOJ VESTI.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar