Ana Brnabić: Zvicer ne pita za cenu da bi uklonio predsednika Vučića

Brnabić je dodala da je to bio samo jedan od planiranih atentata na predsednika Vučića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bs

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je suđenje Belivukovoj kriminalnoj grupi pokazalo da je ta grupa spremala ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je u tu svrhu Radoje Zvicer opredelio pet miliona evra.

“Po prvi put smo čuli da je rekao pet miliona evra sada, a nebo je granica: “Recite mi koliko želite novca da se fizički ukloni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja ću dati taj novac”. Drugo zanimljivo što je rekao je da ga ne zanima ko će drugi doći na vlast. Ko god da dođe, samo njega da nema. To pokazuje kolika je Vučić brana organizovanom kriminalu, korupciji i prevenciji da Srbija postane mafijaška država”, rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Ona je dodala da je to bio samo jedan od planiranih atentata na predsednika Vučića.

“Drugi nema veze sa Zvicerom. Taj je naručen iz inostranstva, preko nekih drugih kanala i mi smo tu informaciju dobili od naših partnera iz Evrope, ali i od nekih drugih. To je samo jedan od atentata koje su naše službe sprečavale”, istakla je Brnabić.

Na pitanje da prokomentariše to što je svedok saradnik Srđan Lalić rekao na sudu da je Belivukova grupa pokušavala da proširi priču među navijačkim grupama da je Danilo Vučić odgovoran za nestanak Lazara Vukičevića, premijerka je odgovorila da je to bio pokušaj da se uništi Aleksandar Vučić.

“Za Aleksandra Vučića, kao roditelja, bilo bi mnogo strašnije da se Danilu nešto desi, ili uopšte nekom od njegove dece, nego njemu. Da bi oslabili Vučića, oni su kriminalizovali Danila i direktno ga ubacivali u kontekst obračuna između tih grozomornih klanova kako bi stavili metu na Danilovu glavu”, rekla je predsednica Vlade Srbije.

Kako tvrdi, Belivukov klan imao je u tome zdušnu podršku nekih istraživačkih medija koji su to preuzimali i u istom kontekstu kriminilizovali Danila Vučića.

“To je zaista strašno. Stavljali su metu na njega i videli smo prošle nedelje na suđenju da je Belivukom klan to zaista radio. Imali su, namernu ili nenamernu, podršku tzv istraživačkih medija”, smatra Brnabić.

Visoki predstavnik Kristijan Šmit pisao je svim stranim ambasadorima da je život Danila Vučića bio ugrožen 9.januara kada je posetio Istočno Sarajevo, kada su određeni mediji u BiH objavili poverljive podatke o njegovom boravku u RS i ugrozili njegovu bezbednost. Objavili su i imena i prezimena ljudi koji su u njegovoj pratnji i njihove lične podatke.

Premijerka je ocenila da je to veliki diplomatski skandal i ugrožavanje bezbednosti.

“Ja želim da zahvalim Kristijanu Šmitu što je to uradio. Nije se sklanjao, jasno je rekao da je to neprihvatljivo. Takve stvari ne smeju da se dešavaju. To je direktno ugrožavanje bezbednosti Danila Vučića i pisao je diplomatama u Sarajevu i reagovao na svaki drugi način”, poručila je Brnabić.

Istakla je da na kraju nije bilo nijednog izvinjenja niti iz medija, ni iz institucija iz kojih je to otišlo.

Dodala je da su Danilovog oca, predsednika Vučića, pokušali da ubiju u Srebrenici, pa se ništa nije desilo i niko nije odgovarao.

“Mi nikada nismo žrtve, ni kada neko pokuša da ga ubije. Uvek postoje strane koje su predodređene da budu žrtve, a koje agresor. Zamislite da je neko napad stranog državnika u Srbiji i da naša država ništa ne uradi po tom pitanju. To je nezamislivo”, poručila je premijerka.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar