Devojčica (3) poginula na TOBOGANU: Tragediju u vrtiću snimila kamera, 9 minuta joj niko nije prišao

Vaspitačica je izgubila dete iz vida na deset minuta, a onda zatekla užasan prizor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen E1.ru

Stravična nesreća odnela je život jedne devojčice (3) iz Rusije dok se igrala u dvorištu vrtića. Ona je preminula u bolnici 31. januara u Jekatarinburgu, šest dana nakon što se obesila o svoj šal na platformi sa toboganom. Iako su je lekari prvobitno reanimirali, nije joj bilo spasa.

Tragedija se dogodila kada je vaspitačica izgubila dete iz vida na deset minuta. Ona se popela na tobogan i pokušala da se spusti niz njega.

– Kamere za video nadzor su snimile incident. U 11:39 devojčica se popela na platformu i spustila noge. Nakon toga se prevrnula i obesila, a glava joj je ostala na stepenicama. Dva minuta su joj visile noge, nakon čega je prestala da se kreće. Ostala je ispod i nije reagovala – rekao je izvor blizak istrazi za KP-Jekaterinburg.

— Vaspitačica je pritrčala devojčici u 11:48. U početku je pokušala da je povuče za noge, ali nije mogla. Posle nekoliko sekundi dete je izbavljeno. Vaspitačica ju je iznela na rukama i unela u grupu –  dodaje izvor.

Roditelji deteta su odbili da komentarišu tragediju, dok su drugi roditelji sakupili sredstva za sahranu, kako bi im makar malo pomogli.

Rukovodstvo vrtića nije davalo zvanične izjave, a zaposleni su u šoku.

– Ono što se dogodilo je bolno i zastrašujuće. Svi smo veoma zabrinuti – kazala je jedna radnica vrtića kojoj ime nije objavljeno.

Takozvano “brdo” sa toboganom ni nedelju dana posle nesreće nije bilo ograđeno, dok su gradske vlasti najavile da će biti srušeno. Još uvek nije jasno kako je tačno šal devojčice uspeo da se zaglavi i uguši je.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs, kp.ru

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar