Čuveni Španac opet brani Novaka: “Đoković je često jako pogrešno shvaćen”

- Mislim da Nadal i Đoković imaju odnos poštovanja, ali ne vidim da idu zajedno na večeru da razgovaraju o situacijama - rekao je Koreča

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug-AP/Ng Han Guan

Aleks Koreča koji je imao sjajnu tenisku karijeru, sada radi kao stručni konsultant i komentator televizije “Eurosport” i vrlo često govori o Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Đoković je nedavno izjednačio Nadalov rekord na grend slem turnirima, osvojivši svoj 22. na Australijan openu. Mnogi su bili skeptični zbog Novakove povrede od tri centimetra tokom svog pohoda do titule i iznenađeni načinom sa kojim se nosio sa dodatnim pritiskom u vezi sa povratkom na turnir nakon što je deportovan iz zemlje prošle godine! Takođe, njegov otac se upleo u kontroverzi nakon što je uhvaćen na snimku sa pro-putinskim demonstrantim – piše Express.

Koreča je stao u Novakovu odbranu i tvrdi da je Srbin samo „pogrešno shvaćen“. On je spominjao nedeljne emotivne scene u kojima je Đoković jecao u naručju mame i brata pre nego što je legao na pod i nastavio da plače dok ga je njegov tim okružio. Španski stručnjak rekao je da je taj ispad bio oslobađanje od stresnih pozicija u kojima se nalazio tokom svoje karijere, braneći svetskog broja 1 od svojih kritičara.

– Pogledajte kako je Đoković slavio neki dan i kako je zagrlio svoju porodicu, a posebno brata i majku – rekao je bivši drugi reket sveta za SER.

– Kada zagrli brata, u tom trenutku Đoković oseća da ovaj rad nije uzaludan. Taj zagrljaj njegovog brata je akumulacija upravljanja mnogim situacijama godinama. Ono što Đoković prenosi je čista strast prema svemu što radi. Mislim da je Đoković mnogo puta bio neshvaćen, on ima veoma veliku dušu, mimo svojih stvari i svojih ideala, koje je održavao i poštovao ne obmanjujući nikoga, uvek je bio veoma iskren.”

Dvostruki finalista Otvorenog prvenstva Francuske takođe je razgovarao o svojoj percepciji Đokovićevog odnosa sa Nadalom nakon što je 35-godišnjak izjednačio rekord svog rivala na grend slem turnirima. Iako je Korela mislio da su se slagali i da imaju razumevano uzajamno poštovanje, priznao je da verovatno nikada neće imati tako blisku vezu kao što je šesti broj sveta sa Federerom.

– Mislim da Nadal i Đoković imaju odnos poštovanja, ali ne vidim da idu zajedno na večeru da razgovaraju o situacijama! U tenisu su svi veoma zatvoreni za svoj tim. Nama se isto desilo, drugačije su to navike, imate drugačije rasporede, drugačiji način života… Kao što su Federer i Nadal imali rivalstvo, ali su ga pretvorili u nešto bliže, Đoković i Nadal su bili na suprotnim putevima na nivou ideala…

Govoreći o Nadalu i Đokoviću, on je dodao:

– Mislim da obojica imaju veoma duboku viziju sporta, dali su sve. Govorimo o jednom od najvećih rivalstava u istoriji sporta. Ne znam da li je tako lako biti najbolji prijatelj nekome sa kim rizikuješ toliko stvari.

Koreča je ispričao svoje iskustvo iz igračkih dana tokom rivalstva sa Karlosom Mojom, koji je sada Nadalov trener.

– Moja i ja smo bili veliki prijatelji, on me je pobedio u finalu Rolan Garosa, a ja njega u finalu Mastersa. Nenamerno, dođe vreme kada prestaneš da daješ tragove jer ne želiš da olakšaš drugome ako imaš brige i prestaneš da budeš tako blizak… Pa, zamislite šta se dešava sa Rafom i Novakom. Poštuju jednan drugog, mislim da nemaju prijateljstvo da šalju jedan drugom WhatsApp, nešto što su Rodžer i Rafa radili, bili su opušteniji.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar