Hoće da igra samo za Srbiju! Talentovani čuvar mreže odbio selektora BiH, čeka Piksijev poziv

Orlovi dobijaju novo pojačanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Fidbalska reprezentacija Srbije uskoro dobija pojačanje. Golman Poljskog Rakova Vladan Kovačević (24) ne želi da nastupa za selekciju BiH, već čeka poziv selektora Dragana Stojkovića, što je sada i potvrdio selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić.

Ovu informaciju novi selektor BiH je saopštio nakon razgovora sa direktorom nacionalnog tima Zvjezdanom Misimovićem i potencijalnim reprezentativcima, među kojima je bio i Kovačević.

– Njegov izbor je Srbija, ali moram reći da mi imamo sjajne golmane, koji su u dobroj formi. Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Nikola Vasilj su tu već dugo i čine dobar trio. Imamo i cijelu plejadu dobrih golmana koji dolaze, tako da ne treba da brinemo za tu poziciju, koja je jako specifična – rekao je Faruk Hadžibegić za portal “sport1”.

Podsetimo, Vladan Kovačević je bio želja selektora Srbije već za turneju u SAD i meč koji je nedavno odigran u Los Anđelesu, ali klub nije želeo da ga pusti jer su pripreme za prolećni deo sezone bile u punom jeku, pa je Kovačević propustio priliku da promeni reprezentaciju. Inače, on je do sada šest puta sedeo na klupi za Bosnu i Hercegovinu, a nijednom nije dobio priliku da se nađe na terenu.

U međuvremenu je postalo jasno da više ne želi da se odaziva pozivima Bosne i Hercegovine, što je primetio i bivši selektor Ivajlo Petev, jer se Kovačević nije pojavio na okupljanju iako je dobio reprezentativni poziv.

Već tada je bilo jasno da čeka Srbiju!

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar