Hrvatica bila ubeđena da se turski GLUMAC ZALJUBIO u nju: Onda je saznala užasnu istinu

Policija je povodom ovog slučaja izdala upozorenje građanima kako ne bi postali žrtve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Hrvatica iz Pule mislila je da se dopisuje sa turskim glumcem, ali je umesto toga ostala bez 10.000 evra, piše Index.

Žena je upoznala muškarca koji joj se predstavio kao turski glumac putem aplikacije na društvenoj mreži i neko vreme se sa njim dopisivala, saopštila je hrvatska policija.

– Nakon što je muškarac stekao njeno poverenje, tražio je da mu isplati novac, obećavajući joj ljubav. U periodu od 6. decembra prošle godine do 25. januara ove godine, oštećena mu je na više računa isplatila više od 10.000 evra, a ona je shvatila da je prevarena kada ju je FBI navodno kontaktirao sa lažne imejl adrese sa zahtevom za dalju isplatu sredstava, a ona je incident prijavila policiji -navodi se u saopštenju.

Ovaj zločin je Policijska uprava u Istri iskoristila da upozori građane da budu oprezni u komunikaciji na društvenim mrežama i sajtovima za upoznavanje. Posebno naglašavaju da prevaranti koriste razne metode, a neretko i izjavljivanje ljubavi žrtvi.

Takozvano “romantični prevaranti” kroz komunikaciju izražavaju snažna osećanja prema žrtvi, a nakon što steknu njeno poverenje, traže novac, poklone ili podatke sa bankovnih kartica. Takođe mogu zatražiti da im žrtva pošalje intimne fotografije ili snimke, koje će kasnije upotrebiti za ucenu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar