Takmičar u kvizu Milioner priredio ŠOU na zadnjem pitanju: Zvao prijatelja, pa nasmejao gledaoce (VIDEO)

Nakon kraćeg razmišljanja, odlučio se da upotrebi jednu od tri pomoći koje je sačuvao za kraj, ali iz totalno neočekivanog razloga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Youtube/ Svenska Postkodlotteriet

Evropu je oduševio neverovatan nastup u švedskoj verziji kviza “Želite li da postanete milioner”, kada je Jonas von Esen (31), dvostruki svetski prvak u pamćenju i finalista švedskog “Ja imam talenat” šoua pod nazivom “Talang” postao milioner, a da nije potrošio nijednu pomoć.

Onda je stigao do poslednjeg pitanja, kada je odlučio da iskoristi pomoć “pozovi prijatelja”.

Na pitanje za milion kruna (oko 10,3 miliona dinara) u kom se tražilo ime arhitekte koji je projektovao Čandigar, glavni grad indijskih država Pandžab i Harjana, izgrađen 1950-ih godina, Von Esen nije se dugo mučio.

Nakon kraćeg razmišljanja, rešio je da nazove Dovida, svog prijatelja sa kojim je ograo pab kvizove i sparing partnera kada je znanje u pitanju. Međutim, pitanjem je iznenadio sve prisutne.

– Dovide, imaš li nešto posebno u planu za sledeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu žurku – rekao mu je Von Esen, nakon čega je voditelj, najpre u čudu, prasnuo u smeh.

Dovid je pristao da dođe, a Von Esen je tada iskoristio i pomoć “pola pola” tek “toliko da bude siguran”.

– Ovo bi mogao da bude TV fijasko veka ako sad, nakon svega ovoga uprskam odgovor – našalio se i na kraju odabrao tačan odgovor – Le Korbizje.

– Kad sam video pitanje, bio sam prilično siguran da znam odgovor. Sedeo sam tu i razmišljao šta ću da uradim jer sam znao odgovor, a imao sam i pomoći, pa zašto da se ne zabavim malo. Mislio sam, šta ako sam sada žrtvovao milion da bih se zabavio? Ali onda sam pomislio da ako se to desi, biće to istorijski loše samo po sebi, što je ipak istorijski! Bilo bi baš apsurdno da nisam bio u pravu – rekao je Jonas za Aftonbladet.

Jonas je rekao kako nije planirao da pozove prijatelja, a sa novcem će, kaže, kupiti šarene čarape kad već “ima toliko njih sa rupama”. Ipak, osim čarapa odlučio se na i za nešto ozbiljnije.

– Takođe ću moći da se više posvetim onome u čemu uživam, da podučavam tehniku pamćenja, da pravim više videa na Jutjubu i tako dalje – zaključio je on.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar