Dan posle sahrane, krsta nije bilo na GROBU: Otac Nebojše Glogovca otvorio DUŠU o bolnoj temi

Nebojša je u prvom braku sa Minom dobio sinove Gavrila i Miloša, dok je sa Milicom imao ćerku Sunčicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATA images

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, otac Nebojše Glogovca, prisetio se detinjstva i odrastanja čuvenog glumca i otkrio kako je uspeo da nađe snagu da nastavi život nakon smrti sina, ali i supruge, koja je preminula godinu dana nakon glumca.

Otac Milovan Glogovac, iza koga je 55 godina svešteničkog staža, u emisiji “Dok anđeli spavaju” otvorio je dušu i iskreno priznao da bol ne prolazi, ali da utehu i vezu sa najmilijima pronalazi u veri i molitvi.

Osvrnuo se na glumačku veličinu svog sina, koje, kako je rekao, nije bio svestan dok je Nebojša bio živ.

– On je za porodicu predstavljao pre svega figuru sina, brata, supruga i oca. Verovatno mi ne bismo mogli da budemo objektivni zbog osećaja da je to naše dete. Da je stvarno vrhunski glumac shvatio sam kad je na Pulskom festivalu dobio nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu “Ustav Republike Hrvatske”, iako je pre toga igrao Dražu Mihajlovića – otkrio je on i dodao:

– Gluma je specifičan posao i svakako nam je bilo stalo do toga da pokaže prave rezultate. Kada je krenuo tim putem, imali smo jedan drugačiji razgovor. Nebojša je prvo upisao psihologiju.

Milovan Glogovac prisetio se i Nebojšinih prvih glumačkih koraka koje je napravio u crkvi.

– Imao je plavu kovrdžavu kosu, bio je grlat i glasan. Recitovao je, pevao, tu je stekao odnos prema publici i javnosti. Kasnije je krenuo u dramsku grupu kod Mike Aleksića, gde je bio od svoje 12. do 18. godine.

U seriji “Moj rođak sa sela” igrao je sveštenika, ali nije se konsultovao s ocem oko uloge.

– Nije me ništa pitao jer je znao da mu ne bih dao odeždu. Dobili su je u nekom selu kod Kragujevca – setno se prisetio otac Nebojše Glogovca, pa dodao da se nije desilo da ode na njegov grob a da tamo ne zatekne svež cvet i da mu je drago što ga ljudi ne zaboravljaju.

– Dan posle sahrane, kad smo došli na grob, bilo je mnogo cveća i venaca, kao i drveni krst. Nije ga bilo kad sam došao sledeći put. Objasnili su mi da su ga stavili ispod ploče, jer u Aleji zaslužnih građana nije predviđeno da stoje verska obeležja. Ne pitajući nikoga otišao sam u jednu livnicu i napravio krst od bronze, koji je doskoro stajao. Da li su ga sklonili ili ga je neko ukrao, ne znam. Nameravam da stavim kameni krst, mora da stoji versko obeležje – poručio je protojerej–stavrofor.

Nebojša je u prvom braku sa Minom dobio sinove Gavrila i Miloša, dok je sa Milicom imao ćerku Sunčicu. Njih troje, kao i šestogodišnji Luka, sin Nebojšine sestre Bojane, često se viđaju sa dedom, a podrazumeva se da su kod njega za Božić, Uskrs i Đurđevdan.

– Imam divan odnos i sa Minom i sa Milicom, a i one su u međusobnom kontaktu.

– Prema sinovima je bio demokrata. U nekim detaljima pokušao sam da ga ispravim, da mu kažem da može drugačije. Posle nekoliko godina rekao mi je kako sve više vidi sebe u meni. Ono što sam ja nekada govorio njemu počeo je on da govori svojim sinovima. Menjao je taj odnos, prilike su bile takve. Kratko je trajalo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar