SKANDAL! Kamberi traži da uz KiM Albanci OTMU još jedan deo Srbije, uputio i PISMO

Za sada, bez ikakve reakcije međunarodne zajednice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ Rade Prelic/ Bs/ Edit, Printscreen/Youtube, Ilustracija

Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi rekao je da ulaže napore da se pitanje Preševa, Bujanova i Medveđe uključi u briselski dijalog, prenosi Reporteri.

– Mi smo poslednjih godina ulagali napore da pitanje Preševa, Bujanovca i Medveđe bude deo dijaloga Kosova i Srbije i kao neophodan deo eventualnog dogovora koji će biti postignut, s obzirom na to da ako ostane čak i diskutabilno pitanje između dve države u slučaju postizanja eventualnog dogovora, to će biti izvor koji će i u budućnosti generisati krize u odnosima među njima – kazao je Kamberi.

Kamberi ističe da su Preševo, Bujanovac i Medveđe na Kurtijevom dnevnom redu za uključivanje u sporazum, ali da postoji sumnja da li će to prihvatiti i međunarodni posrednici u dijalogu.

– “Preševska dolina” je bila na dnevnom redu i na dnevnom redu premijera Kurtija, a pitanje je koliko će se postići dogovor sa međunarodnim posrednicima da se ovo pitanje uvede, ali je očigledno da je to na dnevnom redu premijera i Vlade Kosova. Imamo budžet za prošlu godinu i za ovu godinu, imamo kontinuiranu podršku – rekao je Kamberi na TV1.

Kamberi je pre nekoliko dana poslao pismo američkom izaslaniku za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru, tražeći da se “preševska dolina” uključi u dijalog.

S tim u vezi, on je rekao da SAD, međutim, izbegavaju ovo pitanje jer oni nisu posrednici u dijalogu, već EU.

– Ali smatramo da bi deo ovog sporazuma trebalo da bude i pitanje Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, verujem da možemo da dodamo i ovu temu… SAD su nekako izbegle odgovornost i obavezu da ovu temu pokrenu, jer oni nisu posrednici u dijalogu – rekao je Kamberi.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar