Odloženo suđenje serijskom silovatelju Igoru Miloševiću, nisu dostavljeni svi SPISI

Okrivljeni je uhapšen 30. septembra i od tada se nalazi u pritvoru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter/Sabljalo

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 20. februar odloženo suđenje višetruko osuđivanom silovatelju Igoru Miloševiću, optuženom da je ugrožio sigurnost novinarke J.R. koja je radila intervju sa njim.

Suđenje je odloženo, jer sudu još nisu dostavljeni spisi neuropsihijtrijskog veštačenja Miloševića, koje je sudija naložila na prethodnom suđenju. Milošević nije doveden iz pritvora na današnje suđenje. Za 20. februar je predviđeno ispitivanje svedoka. Sudi mu se za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, a povodom navoda koje je pored ostalog izgovorio prilikom davanja intervjua “Informeru”, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina zatvora zbog silovanja.

Milošević je na prethodnom suđenju rekao da nije imao nameru da ugrozi bilo čiju sigurnost, te da je u intervjuu pričao samo o krivičnim delima koja je počinio do 14. godine. Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo da se Milošević osudi na kaznu zatvora od dve godine i deset meseci, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J.R. u trajanju od tri godine.

Optužnim predlogom Miloševiću je na teret stavljeno da je 27. septembra pretnjom da će napasti na život i telo oštećene J.R. novinarke u dnevnom listu “Informer” ugrozio njenu sigurnost. Milošević je tokom intervjua sa novinarkom J.R, koja je radila zajedno sa koleginicom I.T, izgovorio reči “ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči”, kao i “ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči”, što je kod oštećene J.R. stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

Okrivljeni je uhapšen 30. septembra i od tada se nalazi u pritvoru. Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je par dana pre hapšenja, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora. Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar