Udavio majku svog deteta, pa rekao da se NE SEĆA: Lekari utvrdili nešto vrlo ČUDNO sa njegovim umom

Mlada mama pronađena je mrtva u stanu koji je delila sa ubicom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/Ntaya Elliott Cleverley

Muškarac iz Velike Britanije optužen za ubistvo majke svog deteta rekao je policiji da se ne seća da ju je ubio, ubrzo nakon što je priznao da je izazvao njenu smrt.

Porotnici na suđenju Najdželu Dijakiteu, zvanom Mohamed Dijakite, čuli su da su lekari koji su ga “proučavaali” u satima nakon smrti N’Taje Eliot-Kleverli rekli da nije psihotičan.

Mlada mama pronađena je mrtva u stanu koji je delila sa Diakiteom, koji negira da se dogodilo ubistvo 21. januara 2021. u okolini Liverpula.

Diakite, koji sada ima 19 godina, prvobitno je rekao policiji da je ubio gospođicu Eliot-Kleverli pre nego što je povukao to priznanje i rekao da ne može da se seti šta se dogodilo tokom perioda kada je ona umrla.

Ranije na suđenju, tužilac Jan Ansvort rekao je da je tvrdnja Diakiteovog suda u Liverpulu “nešto od pogodnosti za njega”.

Tužilaštvo navodi da je Diakite svesno napao gospođicu Eliot-Kleverli i ugušio je neposredno pre nego što je trebalo da se iseli iz njihovog stana.

Foto: Facebook/Ntaya Elliott Cleverley

Predstavljeni su takođe rezultati procene mentalnog zdravlja sprovedene neposredno nakon što je gospođica Eliot-Kleverli umrla, što je pokazalo da, iako je Diakite imao problema sa mentalnim zdravljem, on je imao kontrolu nad svojim umom.

Sud je čuo da je patio od depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja, ali nije bio u stanju koje znači da ne bi znao da li je napao majku svog deteta.

Diakite je inače tražilac azila iz Obale Slonovače, a prema navodima je zadobio značajne problemime mentalnog zdravlja i traumama iz svog ranog života i putovanja u Veliku Britaniju.

Tužilac je pred sudom rekao da su Diakiteovi roditelji umrli kada je bio mlad i da je tada imao opasno i traumatično putovanje da stigne do Velike Britanije.

Gospodin Unsvort je pročitao izvode iz izveštaja doktorke Džeraldin Svift o njegovom mentalnom zdravlju.

– Rekao nam je nekoliko puta da je hteo da skoči u vodu. Tada nam je rekao da treba da živi za svoje dete, ali je onda bio pokoren kada se zapitao šta će biti s njom. Nismo mislili da je psihotičan – stoji, između ostalog, u izveštaju.

On je nastavljao da tvrdi da nema saznanja o događajima u vezi sa smrću gospođice Eliot-Kleverli, a obdukcijom je utvrđeno da je nesrećna žena preminula od posledice rukama nanetog gušenja.

– Po mom mišljenju, nalazi su onakvi kakve bih mogao da očekujem da je Najdžel Dijakit napao N’Taju Eliot-Kleverli kao što se navodi – rekao je dr Tifani Tejlor, ekspert za forenziku.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Liverpool Echo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar