“Nisam verovala da MANIKIR može da me UBIJE”: Žena videla PLIK na prstu, pa saznala nešto jezivo (FOTO)

Nakon tretmana noktiju, majku troje dece je jako boleo domali prst na desnoj ruci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Žena iz SAD je zbog manikira obolela od jako agresivne vrste kancera, zaključak je lekara.

Grejs Garsija iz Kalifornije razvila je smrtonosni rak ispod noktiju nakon što je kozmetičarka bila previše gruba sa njenim zanokticama.

– Nisam mogla da verujem da nešto tako jednostavno kao što je manikir može da me ubije – rekla je Grejs za Foks njuz.

Nakon tretmana noktiju, majku troje dece je jako boleo domali prst na desnoj ruci i izgledalo je kao da joj se na koži stvara plik ili žulj. Prst se nije u potpunosti zalečio posle tri meseca, pa je znala da nešto nije u redu.

Foto: printscreen TikTok/ggzella

Njen lekar je poslao dermatologa koji je obavio biopsiju, nakon čega joj je dijagnostikovan oblik nemelanomskog karcinoma kože, poznat kao karcinom skvamoznih ćelija.

Doktor Teo Solejmani, koji je lečio Grejs, rekao je da je rak izazvao humani papiloma virus (HPV). Rekao je da je njen manikir verovatno izazvao razvoj raka. Nije jasno koliki je procenat karcinoma noktiju uzrokovano HPV-om, ali dr Solejmani kaže da je video sve veći broj slučajeva širom SAD.

– Zanimljivo je da je skoro svaki pojedinačni rak kože sa kojim sam se suočio, a koji uključuje prste ili nokte… povezan sa HPV-om visokog rizika. To je alarmantno, i primetno je kod mlađih pacijenata – kazao je specijalista.

Dr Solejmani ipak dodaje da je video samo šačicu slučajeva izazvanih manikirom.

– Retko vidimo da se zbog toga javlja visokorizični karcinom skvamoznih ćelija, ali sam imao šest takvih slučajeva – rekao je on.

Doktor takođe savetuje žene da idu samo kod kozmetičarki od poverenja i da im odnesu svoju opremu za manikir ako je moguće.

BONUS VIDEO:



Izvor: Fox News

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar