Najveći problem u braku: Teško se otkriva, a može brzo da se reši

Dobra komunikacija je ključ svake uspešne veze

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Psiholozi će se složiti da temelj otvorene komunikacije vodi do jake i zdrave veze koja može izdržati test vremena.

Kada parovi ne dele jedni s drugima i ne rešavaju svoje neizbežne sukobe sa poštovanjem, to može dovesti do prekida komunikacije. Prekidi u komunikaciji jedan su od najčešćih razloga za razvod.

Jedna studija objavljena u časopisu “Psihologija parova i porodice“ izvestila je da prekid u komunikaciji često dovodi do preteranog sukoba i svađe, koje nije lako rešiti zbog nemogućnosti para da otvoreno razgovaraju jedno sa drugim.

Ciklus loše komunikacije se nastavlja i obe strane na kraju pate. Na sreću, ovi ciklusi se mogu prekinuti, ali prvo je važno identifikovati koren problema u komunikaciji.

Foto: Shutterstock

Da li vi i vaš supružnik provodite kvalitetno vreme zajedno?

Prema istraživanjima, ljubav i druženje su daleko glavni razlog zašto se ljudi odlučuju za brak. Ali nakon venčanja, mnogi parovi upadnu u rutinu i zaborave da daju prioritet tome da provode vreme jedno sa drugim kao što su to činili kada su se zabavljali.

Ako se vi i vaš supružnik ne trudite da uživate u društvu jedno drugog, moguće je da ćete početi da se udaljavate. Ovo može dovesti do ozbiljnog nedostatka komunikacije i porasta nezadovoljstva.

Ukoliko ne provodite vreme zajedno prestaje učenje jedno o drugome. Ipak, ne morate da provodite svaki trenutak zajedno, vreme koje provodite sami može čak i da ojača vašu vezu. Ali ako niste zainteresovani za partnera ili izbegavate planove sa njim, to nije dobar put.

Kako da se ponovo povežete sa supružnikom nakon problema sa komunikacijom?

Ako vi i vaš partner patite od prekida komunikacije, ne brinite. Veze mogu da prežive nedostatak komunikacije i da se vrate jače nego ikad. Obrada sopstvenih osećanja pre nego što se obratite partneru sa problemom je odličan prvi korak.

Odvojite vreme da tačno identifikujete problem. Kada ste vi i vaš partner mirni i otvoreni za diskusiju, pokušajte da ne zaslepite partnera intenzivnom komunikacijom.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Magazin Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar