Švarceneger najavio BMW budućnosti: Pritiskom na dugme menja boje, čak i na točkovima (VIDEO)

Nova tehnologija biće implementirana u serijske modele sa Neue Klasse arhitekturom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BMW

Bavarci su predstavili futuristički koncept i Vision Dee na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. Spektakl je uveličao legendarni Arnold Švarceneger koji je najavio revoluciju iz BMW-a.

Dee je skraćenica od Digital Emotional Experience (digitalno emocionalno iskustvo), a kompanija želi da stvori još jaču vezu između ljudi i automobila u budućnosti.

Prikazani prototip poslužiće kao osnova za električne automobile naredne generacije – Neue Klasse, koji se očekuju od 2025.

Minimalizam pre svega

Pred nama je limuzina (srednje veličine) minimalističkog izgleda, spolja i iznutra, ali opremljena najsavremenijom tehnologijom.

Tradicionalna “bubrežasta” rešetka BMW-a, dvostruka kružna prednja svetla i Hofmeisterov prelom iznova su osmišljeni, dok u kabini nema dugmića, prekidača i iDrive kontrolera.

Umesto toga, vidimo centralnu operativnu konzolu BMW Mixed Reality Slider za upravljanje svim segmentima vozila, a koja postaje nevidljiva ako se ne koristi.

Head-up pomera granice

Inovativni slajder je uparen s ogromnim head-up displejom koji se proteže čitavom šoferšajbnom! Time je omogućen prikaz informacija na najvećoj mogućoj površini.

Važno je napomenuti da displej podržava proširenu stvarnost (Augmented reality), odnosno spaja stvarni i digitalni svet.

BMW ističe da će ova tehnologija biti implementirana u serijske modele sa Neue Klasse arhitekturom.

Foto: BMW

Inovativni E-Ink paneli

Detaljne specifikacije o konceptu i Vision Dee biće otkrivene kasnije tokom godine, prenosi Motor1.

Priču o jedinstvenom četvorotočkašu završićemo njegovom sposobnošću na menja boje pritiskom na dugme.

Naime, spoljašnjost je obložena sa 240 E-Ink panela koji prikazuju 32 različite boje, čak i na točkovima.

Podsećamo, početkom 2022. predstavljen je BMW iX Flow, koji je takođe posedovao E-Ink panele, ali samo u crnoj, beloj i sivoj nijansi.

Unapređena tehnologija sada prikazuje višebojnu i individualno kontrolisanu spoljašnjost, a kako to izgleda videćete u narednom prilogu:

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar